Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε λεπτή ισορροπία πλησίον των υψηλών έτους

Ασταθείς κινήσεις με πολλά βαρίδια προς υψηλά έτους

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε λεπτή ισορροπία πλησίον των υψηλών έτους

Μικρές διακυμάνσεις και έντονη νευρικότητα εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ναι μεν πλησιάζει τα υψηλά έτους, αλλά η κίνηση φαίνεται ασταθής και με πολλά βαρίδια.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,11% στις 2.129,56 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,13% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.383,85 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 0,04% στις 2.360,60 μονάδες.

Το στοίχημα

Επιλεκτικές οι κινήσεις και σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς έρχεται η τριήμερη ανάπαυλα των Χριστουγέννων, δείχνει κάποιες διαθέσεις να ανακτήσει τη ζώνη των 1.130 μονάδων, αλλά τα βαρίδια βάζουν στοπ. Στοπ στην ουσία της προσπάθειας αρκετών χαρτοφυλακίων να «ξαναγράψει» ο γενικός δείκτης τα υψηλά έτους, στις 1.135 μονάδες, ένα επίπεδο που ενδεχομένως να ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα επίπεδα.

Φυσικά, στη μεγάλη εικόνα η αγορά έχει δώσει κάποια σημαντικά θετικά σήματα, καθώς επί σχεδόν ένα μήνα κινείται κοντά στο άνω εύρος της τετράμηνης ήδη συσσώρευσης. Μάλιστα, σε κάθε πρωτοβουλία των πωλητών, δείχνει αξιοσημείωτες αντοχές, δίνοντας το μήνυμα ότι αργά ή γρήγορα η συσσώρευση θα σπάσει.

Η χθεσινή συνεδρίαση έδωσε επιπλέον θετικά σήματα, ειδικά μάλιστα καθώς η άνοδος συνοδεύτηκε και με αυξημένο για την εποχή τζίρο, επιβεβαιώνοντας ότι το ενδιαφέρον των αγοραστών είναι ακόμη αυξημένο. Παρά το ότι ο Δεκέμβριος θα φέρει και το κλείσιμο των βιβλίων πολλών εγχώριων χαρτοφυλακίων, οι στρατηγικές για τη νέα χρονιά ήδη έχουν αρχίσει και αποτυπώνονται.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Metlen, Πειραιώς και Τιτάν σημειώνουν άνοδο άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Λάμδα, Σαράντης, ΔΕΗ, Alpha Bank και Eurobank.

Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι οι απώλειες σε Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ και ΔΑΑ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Εθνική, Motor Oil, Aktor, Jumbo, Cenergy, Κύπρου, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Optima Bank και Helleniq Energy. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Aegean.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο