Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και Coca Cola δίνουν ώθηση στην αγορά

Ο γενικός δείκτης «ρίχνει» με χαρακτηριστική ευκολία τις αντιστάσεις του και κοιτά πλέον τις 2.200 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τράπεζες και Coca Cola δίνουν ώθηση στην αγορά

Ισχυρή ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και την Coca Cola, λαμβάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να «ρίχνει» με χαρακτηριστική ευκολία τις αντιστάσεις του και να κοιτά πλέον τις 2.200 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,42% στις 2.194,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 193,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 31 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,61% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 5.555,41 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός κέρδη 2,96% στις 2.493,08 μονάδες.

Στα χέρια των «μεγάλων»

Μπορεί τα πρόσημα στο ταμπλό να είναι ως επί το πλείστον αρνητικά, αλλά οι «μεγάλοι», ήτοι τράπεζες και Coca Cola έχουν διαφορετική κίνηση. Η οποία αποτυπώνεται στον γενικό δείκτη με μια κίνηση πλέον προς τη ζώνη των 2.200 μονάδων, με τον γενικό δείκτη να προσπαθεί να «ρίξει» και το επίπεδο των 2.195 μονάδων, που είχε δει τελευταία φορά στις 14 Ιανουαρίου 2010.

Η δυναμική της κίνησης μάλιστα έχει «εξουδετερώσει» τις πιέσεις τόσο από την Metlen, όσο και από τα διυλιστήρια, αλλά και την αβεβαιότητα που επικρατεί παγκοσμίως λόγω των αποφάσεων της αμερικανικής διοίκησης. Ουσιαστικά, το 2026 έχει αρχίσει με τους καλύτερους οιωνούς για την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, η οποία ήδη οδεύει σε κέρδη άνω του 3% τις πρώτες τέσσερις (μαζί με τη σημερινή) συνεδριάσεις.

Στο μεταξύ, οι συναλλαγές «τρέχουν» με ρυθμούς που όπως όλα δείχνουν θα ξεπεράσουν το μέσο όρο του 2025, ο οποίος ήταν περίπου στα 220 – 230 εκατ. ευρώ. Κρίσιμο επίσης το στοιχείο σε αυτό και ότι οι αγοραστές εισέρχονται σε επίπεδα που είναι τα υψηλά 15ετίας, ενώ για αρκετούς τίτλους ακόμη και ιστορικά υψηλά, δίχως να δείχνουν σημάδια αντιστάθμισης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, οι τέσσερις που ξεχωρίζουν είναι οι Coca Cola, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank που σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 3%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Optima Bank, Alpha Bank και Cenergy. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Κύπρου, ΔΕΗ, Jumbo, ΔΑΑ και ΕΛΧΑ.

Στον αντίποδα, Metlen, Helleniq Energy, Motor Oil και ΟΠΑΠ χάνουν πάνω από 1%, με τις Aktor, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντης, Λάμδα, Aegean, Τιτάν και ΟΤΕ να κινούνται ήπια πτωτικά.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο