Παπασταύρου: Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ – Τι συζητήθηκε

Η σχεδιαζόμενη γεωγραφική επέκταση της ΕΥΑΘ ήταν ένα από θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του Σταύρου Παπασταύρου με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ

Παπασταύρου: Συνάντηση με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ – Τι συζητήθηκε

Για θέματα της εταιρείας, μεταξύ των οποίων για την πορεία των έργων που υλοποιούνται, καθώς και για τον προγραμματισμό των έργων για τη διασφάλιση της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης και τη διαχείριση λυμάτων με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ενημερώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου κατά τη συνάντηση που είχε με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ, κ. Άνθιμο Αμανατίδη, τον πρόεδρο, κ. Άγι Παπαδόπουλο, τον αντιπρόεδρο Γρηγόρη Πενέλη, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κυρία Μαρία Πεταλά καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της εταιρείας.

Τα έργα υδροδότησης

Μεταξύ των υπό υλοποίηση έργων είναι η υδροδότηση του υπό ανέγερση Παιδιατρικού Νοσοκομείου, η οποία χρηματοδοτείται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως αναφέρεται, το υπερσύγχρονο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί στο Δ.Δ. Φιλύρου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ), και η υδροδότησή του εντάσσεται στο έργο  «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχών Δημοτικής Κοινότητας Πεύκων (Οικισμός Πεύκων) Δήμου Συκεών – Νεαπόλεως και περιοχών Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη (Οικισμοί Φιλύρου, Ασβεστοχωρίου, Εξοχής, Χορτιάτη) Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη».

Η γεωγραφική επέκταση της ΕΥΑΘ

Επιπλέον, συζητήθηκε η σχεδιαζόμενη γεωγραφική επέκταση της ΕΥΑΘ Α.Ε. στους δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, καθώς ο ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός που περιλαμβάνει έργα υποδομής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη Χαλκιδική. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πέτρος Βαρελίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στο 69,02% (25.053.000 μετοχές), ανέρχεται πλέον το συνολικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΑΘ Α.Ε. και των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχεται από το Ελληνικό Δημόσιο μετα τη διάθεση 1.815.000 μετοχών της εταιρείας (ΕΥΑΘ), που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5% του μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία προχώρησε η  «Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών Και Περιουσίας Α.Ε.» (ΕΕΣΥΠ). Η διάθεση σε ειδικούς επενδυτές είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικής τοποθέτησης μέσω κατάρτισης επιταχυνόμενου βιβλίου προσφορών.

OT Originals
Περισσότερα από Business

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο