Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν παραιτούμαι

Τι είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος για τις κατηγορίες εναντίον του

Γιάννης Παναγόπουλος: Δεν παραιτούμαι

Απαντήσεις και εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση των προγραμμάτων κατάρτισης έδωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει.

Θα παραμείνει στην ηγεσία της ΓΣΕΕ τόνισε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε : «Είμαι εκλεγμένος, η παρουσία μου δεν δυσχεραίνει την έρευνα, έχω την υποχρέωση να πάω την παράταξη στο συνέδριο.  Είναι σαν να σκύβω σε όλους τους συκοφάντες που έστησαν την υπόθεση».

Ο κ. Παναγόπουλος άφησε αιχμές κατά όσων «τολμούν να ζητούν να παραιτηθώ που μέχρι χθες με χάιδευαν και άνθρωποι που ερευνήθηκαν, καταδικάστηκαν και ούτε τότε παραιτήθηκαν» και συμπλήρωσε:  «Δεν έχω διάθεση να εμπλακώ σε άλλη πίστα. Πλακώνονται στο όνομά μου υπουργοί και συμφέροντα. Αυτό που με κατηγορούν είναι πλήρως ανυπόστατο, Έπρεπε να βρουν τον κατάλληλο τρόπο να σερβιριστεί».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μάχη γίνεται ανάμεσα σε κόμματα, ανάμεσα σε συμφέροντα και είναι τεράστια τα κονδύλια της κατάρτισης, είπε. «Δεν θα επιτρέψω στην πλάτη μου να παιχτούν τέτοια παιχνίδια», είπε, προαναγγέλλοντας προσφυγή στα ευρωπαϊκά και εθνικά δικαστήρια.

YouTube thumbnail

Όλα κοστολογημένα

Όλα τα προγράμματα κατάρτισης γίνονταν με συμβάσεις και ήταν τιμολογημένα.  «Δεν λείπει ούτε μία ανάρτηση ούτε στα ελληνικά πρόγραμμα ούτε στα ευρωπαϊκά. Τα έψαξα εγώ και οι συνεργάτες μου».

«Κανένας πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει ανάθεση πριν οι δαπάνες ελεγχθούν από διαπαραταξιακή επιτροπή» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα έργο κατάρτισης της ΓΣΕΕ.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα προγράμματα των 73 εκατ. ευρώ. Είναι ψεύδος και θα αποδειχθεί» ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι προγράμματα απεντάχθησαν, παρότι κάποια είχαν συμβασιοποιηθεί. Ειδικότερα, όπως είπε, πρόκειται για προγράμματα που απεντάχθησαν από το ΕΣΠΑ και δεν ήταν σε αυτό το ποσό. Μόνο ένα πρόγραμμα έχει υλοποιηθεί αυτά τα χρόνια, ύψους 10 εκατ. ευρώ.  Τα 5 εκατ. ευρώ ήταν για το επίδομα το εκπαιδευτικό και η ΓΣΕΕ έπαιρνε 3%. «Δεν έφτασε και δε συμπλήρωσε. Ελέγχθηκε το πρόγραμμα και βρέθηκε άψογο. Είχε τη μεγαλύτερη απορροφητικότητα άνω του 15%, όταν ο μέσος όρος είναι 0,3-0,5%».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, στο παρελθόν και για μια διετία το Ελεγκτικό Συνέδριο και δεν βρήκε τίποτα.
«Σέβομαι τους δικαστικούς. Ξέρω τις δυσκολίες στο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης. Αλλά υπάρχουν στρεβλώσεις και αγκυλώσεις και δικαιούμαι να κάνω την ερώτηση, που δεν μου έχει έρθει κλήση για τη διερεύνηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ποιο κράτος δικαίου με προστάτευσε και ποιο θα με προστατεύσει; Πότε θα πάρω το πόρισμα της Αρχής όπου προΐσταται ο κ. Βουρλιώτης;», είπε.

«Καρφιά» εκτόξευσε ο κ. Παναγόπουλος και για τη συγκυρία που έγιναν οι αποκαλύψεις, λέγοντας ότι η υπόθεση ξεκίνησε όταν πήγε στη Βουλή για τη συζήτηση της επαναφοράς των εργασιακών δικαιωμάτων.

Αιχμές για το ΠΑΣΟΚ

Η ΠΑΣΚΕ είναι ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΣΟΚ είναι ΠΑΣΟΚ. Η ΠΑΣΚΕ μπορεί να κάνει ό,τι θέλει γιατί έχει την αυτονομία και την έχει διακηρύξει και την κράτησε όρθια. Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι παράταξη του 12-13%. Λόγω της αυτονομίας της, είναι παράταξη του 40%», σημείωσε, σχολιάζοντας ότι στο ΠΑΣΟΚ, η σχετική γραμματεία είναι μονοπρόσωπο. «Δεν μπορεί να τραυματίζεται ένα κόμμα για κάτι που δεν ευθύνεται. Από εκεί και πέρα, η όλη διαχείριση, έκαστος εφ’ ω ετάχθη»., είπε.

Η πισίνα και το οικόπεδο

Αναφορικά με την πισίνα που υπάρχει στο σπίτι του είπε: «Για τη δήθεν υπερπολυτελή κατοικία μου είναι σε ένα χωριό με 6 κατοίκους. Είναι το πατρογονικό μου. Το έφτιαχνα με τη γυναίκα μου για χρόνια. Η πισίνα είναι μια στέρνα, μια κατασκευή ΠΡΟΚΑΤ που έφτιαξα. Το έκανα όταν έπαθε εγκεφαλικό η γυναίκα μου και έπρεπε να κάνει ασκήσεις. Μετά πέθανε από καρκίνο. Εύχομαι σε κανένα να μην κάνει πισίνα για αυτό το λόγο».

Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι του δεσμεύουν ένα οικόπεδο. «Λένε ότι είναι οικόπεδο εντός οικισμού -σας λέω είναι εκτός σχεδίου – με ισόγεια υπερυψωμένη οικία, εμβαδού 2.001 τ.μ. Να πάτε να το δείτε, θα δείτε πολλές τσουκνίδες και αγριόχορτα». Όπως είπε, αυτό δείχνει την προχειρότητα. σημείωσε.

Δείτε από τον ΟΤ τις εξελίξεις

OT Originals
Περισσότερα από Κοινωνία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο