«Ραντεβού» στη Θεσσαλονίκη δίνουν οι αγρότες της χώρας, οι οποίοι διοργανώνουν συλλαλητήριο με τρακτέρ την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2026, στα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica.
«Μετά τα μεγαλειώδη μπλόκα και το συλλαλητήριο στην Αθήνα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας στην Θεσσαλονίκη», επισημαίνει σε σχετικό κάλεσμα η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), τονίζοντας ότι «με τα τρακτέρ μας, συναντιόμαστε με τον λαό της πόλης που ξέρει ότι ο δικός μας αγώνας είναι και δικός του».
«Παλεύουμε για το εισόδημά μας, για τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής στο χωράφι και για φθηνά, ποιοτικά τρόφιμα στο ράφι για όλο τον λαό»
Γιατί, όπως εξηγεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων το αίτημα που «μας ενώνει είναι ένα: Παλεύουμε για το εισόδημά μας, για τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής στο χωράφι και για φθηνά, ποιοτικά τρόφιμα στο ράφι για όλο τον λαό. Ο εχθρός είναι κοινός: οι μεσάζοντες και τα μεγάλα συμφέροντα που με τις πλάτες της κυβερνητικής πολιτικής, της ΚΑΠ και του κράτους κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε εμείς και οι εργαζόμενοι των πόλεων».
Αγρότες: «Ο αγώνας μας δεν έχει ημερομηνία λήξης»
Την ίδια στιγμή οι αγρότες καταγγέλλουν τόσο «τον πόλεμο που μαίνεται και τον οποίο πληρώνουμε σήμερα από την τσέπη μας με την ακρίβεια, ενώ αύριο μπορεί να τον πληρώσουμε με το αίμα το δικό μας και των παιδιών μας. Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη! Καμιά εμπλοκή της χώρας μας!» όσο και «τις κυβερνητικές διώξεις και την ποινικοποίηση του δίκαιου αγώνα μας. Δηλώνουμε ότι η καταστολή δεν μας κάμπτει· μαζί με τον λαό, συνεχίζουμε ανυποχώρητα μέχρι την τελική δικαίωση».
«Ο αγώνας μας δεν έχει ημερομηνία λήξης. Μετά τα μπλόκα, η δράση συνεχίζεται με δεκάδες κινητοποιήσεις από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα, συντονισμένοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Η δύναμή μας είναι η οργάνωση!».
Όπως αναφέρει η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων «δυναμώνουμε τους Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες μας. Μόνο μέσα από την οργανωμένη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική που μας ληστεύει».















![Golden Visa: Ισραηλινοί, Τούρκοι και Ιρανοί αγοράζουν… Ελλάδα [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/02/ot_akinhta_goldenVisa-1024x600-1.jpg)






















