Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτικά ο γενικός δείκτης – Το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και επιτόκια

Οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στη Μέση Ανατολή

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτικά ο γενικός δείκτης – Το βλέμμα σε Μέση Ανατολή και επιτόκια

Ήπιες πτωτικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, εν μέσω ήπιας υποχώρησης και των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ εντείνονται οι ανησυχίες από τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.124,16 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,39%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 18,25 εκατ. ευρώ.

Οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο έχουν στραμμένα τα βλέμματά τους στη Μέση Ανατολή, με τους αναλυτές να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια οικονομία.

Το χρηματιστήριο Αθηνών

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,45%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,25%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+1,72%), της Motor Oil (+0,74%) και των ΕΛΠΕ (+0,53%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank (-1,94%), της Optima Bank (-1,71%), του ΟΠΑΠ (-1,28%) και της Viohalco (-1,28%).

Ανοδικά κινούνται 24 μετοχές, 59 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ξυλεμπορία(π) (+9,09%) και Παϊρης (+3,33%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Μουζάκης(κ) (-6,56%) και CPI (-4,48%).

Την ίδια στιγμή, η τιμή του πετρελαίου, η οποία παγιώνεται πλέον σε επίπεδα άνω των 100 δολαρίων το βαρέλι, δημιουργεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο έντονων πληθωριστικών πιέσεων και ταυτόχρονης επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο ανέβηκε πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, πριν περιορίσει τα κέρδη του και φτάσει τα 98,9 δολάρια το βαρέλι. Οι τιμές του Brent, σημείωσαν άνοδο 1,2% στα 104,2 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε την Παρασκευή επιθέσεις εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων στο νησί Χαργκ. Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι επιθέσεις δεν προκάλεσαν ζημιές στις υποδομές πετρελαίου. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να χτυπήσουν εγκαταστάσεις πετρελαίου στο νησί, εάν το Ιράν συνεχίσει να επιτίθεται σε δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο