Η έντονη κινητικότητα στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ, συνεχίζεται, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε νέο πακέτο 3 εκατ. μετοχών στην τιμή των 9,70 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την χρηματιστηριακή αγορά, το πακέτο φέρεται να αποκτήθηκε από θυγατρική της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία στις 3 Μαρτίου είχε αποκτήσει και το 9,71% της ΕΥΔΑΠ στην ίδια τιμή των 9,70 ευρώ.
Το σημερινό πακέτο αντιστοιχεί στο 2,81% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με τη μετοχή να διαπραγματεύεται χαμηλότερα, στα 8,75 ευρώ, γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στη συναλλαγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πωλητής του πακέτου ήταν ιδιώτης μέτοχος, ο οποίος διατηρούσε ποσοστό λίγο κάτω του 5% στην εισηγμένη. Η συναλλαγή έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης εισόδου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΔΑΠ, με την απόκτηση ποσοστού 9,7% στις αρχές Μαρτίου, κίνηση που είχε προκαλέσει αίσθηση στην αγορά.
Όπως είχε επισημάνει και στις 4 Μαρτίου 2026 ο ΟΤ, η αιφνιδιαστική τοποθέτηση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, μέσω της απόκτησης του 9,71% από fund του John Paulson, συνιστά στρατηγική επένδυση με σαφή χρηματοοικονομική λογική. Η τοποθέτηση βασίζεται, μεταξύ άλλων, στη σταθερότητα του ρυθμιστικού πλαισίου, στις προβλέψιμες ταμειακές ροές και στη διαχρονική αξία των υποδομών ύδατος.
Τα επενδυτικά έργα ύδρευσης και ο σχεδιασμός 2,5 δισ. ευρώ
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι για την επόμενη πενταετία το ύψος του επενδυτικού προγράμματος της ΕΥΔΑΠ ανέρχεται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 685 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από ίδια κεφάλαια και 515 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους. Περιλαμβάνει 167 έργα, με αιχμή την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στην Ανατολική Αττική, την εγκατάσταση 2,5 εκατ. «έξυπνων» υδρομετρητών και την κατασκευή νέων κέντρων επεξεργασίας λυμάτων και αγωγών μεταφοράς.
Στον ορίζοντα δεσπόζει και το μεγάλο έργο «Εύρυτος», προϋπολογισμού 535 εκατ. ευρώ, που θα δημοπρατηθεί από το Υπερταμείο και αποσκοπεί στην ενίσχυση της υδροδότησης της Αττικής μέσω μερικής εκτροπής υδάτων προς τον Εύηνο. Το έργο εντάσσεται σε ευρύτερο σχεδιασμό ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την ασφάλεια υδροδότησης της πρωτεύουσας τις επόμενες δεκαετίες. Πρόκειται για projects που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.




































