Στην εκδήλωση “Next-generation urban development: Building the cities of tomorrow”, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Δημήτρη Τσιόδρα, συμμετείχαν στελέχη της LAMDA Development.
Τα στελέχη της LAMDA παρουσίασαν σε ευρωβουλευτές, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσώπους ευρωπαϊκών οργανώσεων και φορέων και της επιχειρηματικής κοινότητας, το The Ellinikon, ένα ευρωπαϊκό σχέδιο αστικής ανάπλασης, βιωσιμότητας και συμπερίληψης, που όπως αναφέρεται, συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο, διαμορφώνοντας ένα ζωντανό παράδειγμα για τις πόλεις του μέλλοντος.
Το έργο βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης για την Κυκλική Οικονομία (EU Circular Economy Action Plan), την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (EU Green Deal) και τις αρχές του New European Bauhaus.
Με στόχο την ανάδειξη του The Ellinikon ως ενός εφαρμόσιμου μοντέλου ενσωμάτωσης των παραπάνω ευρωπαϊκών πολιτικών σε κλίμακα πόλης και της ανάδειξής του ως ένα διεθνές πρότυπο δημιουργίας αστικών αναπλάσεων και επαναπροσδιορισμού του Μεσογειακού τρόπου ζωής, η παρουσία της LAMDA Development στις Βρυξέλλες περιλάμβανε σειρά επαφών με ευρωπαϊκούς θεσμούς, εκπροσώπους της ελληνικής αποστολής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, της Ελληνικής κοινότητας των Βρυξελλών καθώς και εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφους.

H Σίσσυ Ηλιοπούλου, Chief Marketing & Communications Officer της LAMDA Development
Τα στελέχη της LAMDA Development πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ, Πρέσβη Ιωάννη Βράιλα, καθώς και με τον πρώην Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.
Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής απόψεων για τις προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης των ευρωπαϊκών πόλεων και τον ρόλο μεγάλων έργων αστικής ανάπλασης.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση (rountable) με δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκαν βασικές πτυχές της ανάπτυξης του The EllEPinikon και η σημασία του για την ευρωπαϊκή συζήτηση γύρω από τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και οργανώθηκε δείπνο με μέλη του Δικτύου των Ελλήνων στις Βρυξέλλες “ΑΡΓΩ”, όπου παρουσιάστηκε το έργο.
































![Κρουαζιέρα: Αύξηση της κίνησης στα ελληνικά λιμάνια το 2025 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά [πίνακας]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/ASTERDAM_Cruiz.jpg)




