Μετά από μια συνεδρίαση για γερά νεύρα και συχνές αλλαγές προσήμου, το χρηματιστήριο Αθηνών τελικά έκλεισε στα επίπεδα που άνοιξε, «επιλέγοντας» την ισορροπία στις μάχες που έδωσαν οι αγοραστές με τους πωλητές.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,10% στις 2.060,16 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 2.044,21 μονάδων (-0,56%) και 2.073,43 μονάδων (+0,75%). Ο τζίρος ανήλθε στα 314 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 50,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4 εκατ. τεμάχια αξίας 30,6 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,03% στις 5.220,10 μονάδες, ενώ στο -0,27% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 2.582,86 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,05% στις 2.232,80 μονάδες.
Χωρίς κατεύθυνση
Η ελληνική αγορά επιχείρησε σήμερα να καλύψει το χαμένο έδαφος και να συγχρονιστεί με τη χθεσινή ανοδική κίνηση που είχε προηγηθεί διεθνώς, ωστόσο, το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές λειτούργησε ανασταλτικά. Η σημερινή συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγές προσήμων, επιβεβαιώνοντας την απουσία σαφούς κατεύθυνσης.
Είναι ενδεικτικό ότι ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε εύρος από -0,67% έως +0,75%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης παρουσίασε ακόμη μεγαλύτερες διακυμάνσεις, από -1,38% έως +1,20%. Παρά τις προσπάθειες διατήρησης των 2.050 μονάδων, η αγορά δεν κατάφερε να αποκτήσει σταθερό βηματισμό.
Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του κλίματος διαδραματίζει φυσικά η αβεβαιότητα που πηγάζει από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Η συνεχής και πυκνή ροή ειδήσεων, χωρίς σαφή κατεύθυνση, συντήρησε και πάλι τη νευρικότητα και αποθάρρυνε την ανάληψη ισχυρών αγοραστικών πρωτοβουλιών, ενώ τα περιθώρια διαφοροποίησης της εγχώριας αγοράς παραμένουν περιορισμένα όσο οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται πτωτικά.
Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκε εκ νέου ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος εξακολουθεί να λειτουργεί ως βαρόμετρο για την αγορά. Από τις αρχές Φεβρουαρίου, οι τραπεζικές μετοχές έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες, με την Εθνική Τράπεζα να καταγράφει πτώση άνω του 19%, την Eurobank κοντά στο 22%, την Τράπεζα Πειραιώς περίπου 19% και την Alpha Bank να ξεπερνά το 25%. Παρά την αρνητική αυτή εικόνα, αναλυτές επισημαίνουν ότι οι αποτιμήσεις αρχίζουν να δημιουργούν νέα, δυνητικά ελκυστικά σημεία εισόδου για τους επενδυτές.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Cenergy ανέκαμψε κοντά στα 19 ευρώ, σημειώνοντας κέρδη 3,49%, με την Jumbo να ακολουθεί με +2,80%. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Εθνική, Coca Cola, Helleniq Energy και ΕΛΧΑ, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Eurobank, ΔΑΑ, Aktor, Metlen, Σαράντης και ΟΤΕ.
Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ έχασε 3,09%, με τις Motor Oil, Πειραιώς, Optima Bank, ΔΕΗ, Alpha bank, Allwyn και Κύπρου να κλείνουν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, Βιοχάλκο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Λάμδα και Τιτάν.











![Κατώτατος μισθός: Διευκρινίσεις Κεραμέως για την αύξηση [Live]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/11/kerame.jpg)


























