Henkel: Κοντά σε εξαγορά της Olaplex

Η Henkel προχωράει στρατηγικά στην ενίσχυση του τμήματος περιποίησης μαλλιών που αποτελεί βασικό πυλώνα των προϊόντων της

Henkel: Κοντά σε εξαγορά της Olaplex

Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Olaplex Holdings φέρεται να βρίσκεται η Henkel με τη συμφωνία να αναμένεται να ολοκληρωθεί ήδη τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

Οι εταιρείες συζητούν μια τιμή που αποτιμά την Olaplex στα 2 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η τιμή αυτή ισοδυναμεί περίπου με 40% πριμ σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της Olaplex την Τετάρτη.

Οι μετοχές της Olaplex σημείωσαν άνοδο 15% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Η μάρκα προϊόντων περιποίησης μαλλιών ιδρύθηκε το 2014 και έχει αναπτύξει σταθερά ένα ισχυρό πελατολόγιο για τα σαμπουάν και τις θεραπείες αποκατάστασης μαλλιών της. Η Olaplex μπήκε στο χρηματιστήριο Nasdaq στα τέλη του 2021.

Η εξαγορά από την Henkel πιθανότατα θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της γκάμας προϊόντων περιποίησης μαλλιών και καταναλωτικών προϊόντων της τελευταίας.

Αναφορές νωρίτερα φέτος έγινε γνωστό ότι η Henkel εξέταζε το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την Olaplex.

Η Henkel είχε αγοράσει ειδικά επιχρίσματα από την Stahl έναντι 2,1 δισεκατομμυρίων ευρώ (2,5 δισεκατομμύρια δολάρια) στις αρχές Φεβρουαρίου.

Ενισχύει τον κλάδο περιποίησης μαλλιών

Στις 14 Μαρτίου η Henkel ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά της αμερικανικής μάρκας προϊόντων περιποίησης και styling μαλλιών Not Your Mother’s, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για ενίσχυση της παρουσίας της στη δυναμική αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια της εταιρείας να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στον τομέα της περιποίησης μαλλιών που αποτελεί βασικό πυλώνα για το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων της.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας, η Not Your Mother’s κατέγραψε πωλήσεις περίπου 190 εκατ. ευρώ κατά το οικονομικό έτος 2025, γεγονός που αποτυπώνει τη σημαντική απήχηση της μάρκας στην αγορά.

Σύμφωνα με το περιοδικό ESM, η εξαγορά αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής ανάπτυξης της Henkel, η οποία τα τελευταία χρόνια επιδιώκει να ενισχύσει την ανάπτυξη των brands της μέσω στοχευμένων συγχωνεύσεων και εξαγορών.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο