Ferrero: Στο μικροσκόπιο της αρχής ανταγωνισμού της ΕΕ

Γιατί έκανε έφοδο στη Ferrero η αρχή ανταγωνισμού της ΕΕ - Τι έλεγξε

Ferrero: Στο μικροσκόπιο της αρχής ανταγωνισμού της ΕΕ

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους πραγματοποίησε αυτή την εβδομάδα η αρχή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Ferrero, την εταιρεία που παρασκευάζει τη Nutella, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomerg και γνωρίζουν το θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωστοποίησε στις 13 Απριλίου ότι πραγματοποίησε αιφνιδιαστικές επιθεωρήσεις στις εγκαταστάσεις μιας κορυφαίας εταιρείας σοκολατοποίας και ζαχαροπλαστικής, λόγω ανησυχιών ότι μπορεί να έχει παραβιάσει τους κανόνες καρτέλ και κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης της Ένωσης, χωρίς να την κατονομάσει.

Tι ερευνά η αρχή ανταγωνισμού

Οι έλεγχοι, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν σε εγκαταστάσεις της εταιρείας σε δύο χώρες της ΕΕ, στόχευαν τον ιταλικό κολοσσό ζαχαροπλαστικής με επικεφαλής τον δισεκατομμυριούχο Giovanni Ferrero – σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ferrero δεν απάντησε σε email που ζητούσε σχολιασμό. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Επιτροπή με έδρα τις Βρυξέλλες δήλωσε ότι η έρευνα για την εταιρεία που δεν κατονομάζεται επικεντρώνεται στο εάν ο ζαχαροπλάστης περιόρισε το εμπόριο των προϊόντων του μεταξύ των χωρών της ΕΕ, γνωστό και ως πρακτική εδαφικών περιορισμών εφοδιασμού.

Οι έφοδοι αυτές της ΕΕ αποτελούν ένα προκαταρκτικό ερευνητικό βήμα για ύποπτες αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Τα πρόστιμα για παραβίαση αυτών των κανόνων μπορούν να φτάσουν έως και το 10% επί των παγκόσμιων εσόδων, αλλά σπάνια φτάνουν σε αυτά τα επίπεδα.

Ο Giovanni Ferrero

Ο γνωστός για τους χαμηλούς τόνους του χαμηλών τόνων Giovanni Ferrero ηγήθηκε της πλουσιότερης οικογένειας της Ιταλίας από τον θάνατο του πατέρα του Michele το 2015, ο οποίος διέδωσε τη Nutella και μετέτρεψε τη Ferrero —η οποία ξεκίνησε ως ζαχαροπλαστείο στα βορειοδυτικά της χώρας— σε έναν από τους μεγαλύτερους παρασκευαστές γλυκισμάτων στην Ευρώπη.

Ο Giovanni Ferrero έχει δώσει προτεραιότητα στις εξαγορές στις ΗΠΑ σε μια δεκαετή προσπάθεια επέκτασης που διπλασίασε τα έσοδα και κατέστησε την εταιρεία τον τρίτο μεγαλύτερο κατασκευαστή συσκευασμένων γλυκών τροφίμων στον κόσμο.

OT Originals
Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies