Wall Street: Ανοδικά με ράλι σε τεχνολογία και ενέργεια

Οι πληροφορίες ότι ΗΠΑ και Ιράν πλησιάζουν σε συμφωνία έδωσαν θετική ώθηση στη Wall Street

Wall Street: Ανοδικά με ράλι σε τεχνολογία και ενέργεια

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street, μετά από τις πληροφορίες ότι ΗΠΑ και Ιράν πλησιάζουν σε συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου, ενισχύοντας το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,99% στις 49.785 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,75% στις 7.313 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,89% στις 25.550 μονάδες.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων ξεχωρίζει η μετοχή της Advanced Micro Devices, η οποία ενισχύεται έως και 20% μετά από ισχυρές προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο. Η εταιρεία αναμένει έσοδα 11,2 δισ. δολαρίων (±300 εκατ.), πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 10,52 δισ., ενώ και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Σημαντικά κέρδη σημειώνει και η Super Micro Computer, με άνοδο σχεδόν 15%, καθώς οι προβλέψεις κερδοφορίας για το τέταρτο τρίμηνο υπερβαίνουν κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Ανοδικά κινείται και η The Walt Disney Company (+5%), μετά από καλύτερα των αναμενόμενων έσοδα στο δεύτερο δημοσιονομικό τρίμηνο, με ισχυρή συμβολή από streaming και θεματικά πάρκα.

Το θετικό κλίμα μεταδίδεται συνολικά στον κλάδο των ημιαγωγών, με το ETF VanEck Semiconductor ETF να ενισχύεται κατά 3%, ενώ η Intel καταγράφει άνοδο 4%.

Οι συνομιλίες ΗΠΑ – Ιράν

Στο μεταξύ, το κλίμα είναι βελτιωμένο μετά τις πληροφορίες του Axios ότι ΗΠΑ και Ιράν βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα μπορούσε να οδηγήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και μορατόριουμ στον εμπλουτισμό ουρανίου. Παράλληλα, εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε στο CNBC ότι η Τεχεράνη εξετάζει σχετική πρόταση της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Donald Trump εμφανίστηκε επιφυλακτικός, σημειώνοντας ότι δεν είναι βέβαιο πως το Ιράν θα αποδεχθεί τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντας το σενάριο «μεγάλη υπόθεση». Μετά τις δηλώσεις αυτές, οι δείκτες περιόρισαν μέρος των κερδών τους.

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων «οι βομβαρδισμοί θα επανεκκινήσουν με μεγαλύτερη ένταση».

Παράλληλα, ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή του σχεδίου “Project Freedom” για τη συνοδεία πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, επικαλούμενος πρόοδο προς μια συνολική συμφωνία.

Σύμφωνα με την Lori Calvasina της RBC Capital Markets οι αγορές «ανεβαίνουν έναν τοίχο ανησυχίας», επισημαίνοντας ότι η δυναμική της τεχνητής νοημοσύνης και τα ισχυρά εταιρικά κέρδη λειτουργούν ως «μαξιλάρι» για τον S&P 500.

«Δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν διακυμάνσεις, αλλά δεν βλέπουμε υπερθέρμανση αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Την ίδια ώρα, θετικά ήταν τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την ADP, ο ιδιωτικός τομέας δημιούργησε 109.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των 84.000 και βελτιωμένος σε σχέση με τις 61.000 του Μαρτίου.

OT Originals
Περισσότερα από Wall Street

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies