Ξεκινά σήμερα στο Παρίσι και ολοκληρώνεται αύριο το ετήσιο συνέδριο της TP ICAP Group, με την παρουσία για πρώτη φορά πέντε ελληνικών εισηγμένων εταιρειών: Alter Ego Media, Qualco, Avax, Intralot και GEK TERNA.
Στο συνέδριο συμμετέχουν περισσότερες από 120 ευρωπαϊκές εταιρείες από δώδεκα χώρες, ενώ αναμένεται να δώσουν το «παρών» περίπου 260 θεσμικοί επενδυτές από μεγάλες διεθνείς αγορές.
Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών προγραμματίζονται περισσότερες από 1.500 συναντήσεις μεταξύ διοικήσεων εταιρειών και επενδυτικών funds, με τις ελληνικές συμμετοχές να εκτιμάται ότι θα πραγματοποιήσουν πάνω από 60 one-to-one meetings.
Το συνέδριο της TP ICAP MIDCAP διοργανώνεται για δωδέκατη χρονιά, έχοντας καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ευρωπαϊκά events για τις εταιρείες mid και small caps.
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στο 16ο διαμέρισμα του Paris, μία από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας, σε ιστορικό κτήριο που είχε αρχικά κατασκευαστεί για την Παγκόσμια Έκθεση του 1878. Σύμφωνα με στελέχη της διοργανώτριας εταιρείας, το αυξημένο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά αποδίδεται τοσο στη συμφωνία εξαγοράς του Ελληνικου χρηματιστηριου από το Euronext όσο και στις προσδοκίες για μελλοντική αναβάθμιση του Euronext Athens σε καθεστώς ανεπτυγμένης αγοράς.
Η TP ICAP Group είναι εισηγμένη στο London Stock Exchange και αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διεθνείς ομίλους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ο όμιλος είναι ιδιαίτερα γνωστός μέσω της θυγατρικής Liquidnet, μίας από τις σημαντικότερες πλατφόρμες θεσμικών συναλλαγών παγκοσμίως. Η διοργανώτρια TP ICAP MIDCAP λειτουργεί ως εξειδικευμένη ανεξάρτητη χρηματιστηριακή εταιρεία με επίκεντρο τις ευρωπαϊκές εταιρείες μικρής και. μεσαίας κεφαλαιοποίησης, διατηρώντας ισχυρό δίκτυο θεσμικών επενδυτών από ανεπτυγμένες αγορές.




































