Σε πλήρη ανάπτυξη η ανοδική ταση της κραταιάς ΕΤΕ, και το τεχνικό πάτημα στα 4,15 ευρώ επιβεβαιώνει την ισχύ της. Με βραχυπρόθεσμο άξονα περιστροφής τα 4,10, η μετοχή κινείται προς τα 4,55, ενώ να υπενθυμίσουμε ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ακόμα περισσότερο εφόσον ανακοινωθεί (ή προεξοφληθεί) η αλλαγή της επενδυτικής βαθμίδας.

Η μετοχή φαίνεται να κατοχυρώνει πλέον τα 2 ευρώ, ένα επίπεδο που συνιστούσε και την αντίσταση στον πολύμηνο σχηματισμό συσσώρευσης. Ο μεσοπρόθεσμος στόχος φαίνεται στην περιοχή των 2,50, με στήριξη τα 2,02-2,06.

Όντας εντός μιας πολυετούς ανοδικής τάσης, η ΛΑΜΔΑ κατάφερε στο β' τρίμηνο του 2022 να βγάλει σημαντικές αγορές στην περιοχή των 5,25-5,60 ευρώ, και με κοντινή αντίσταση τα 6,20 μπορεί να ξεκινήσει ένα καλό ταξίδι προς τη ζώνη των 8. Λογικά, το χαρτί θέλει χρόνο για να δέιξει αν τελικά θα βγουν τα στοιχήματα που έχει παίξει η διοίκηση. Η σημερινή δυνατή άνοδος συνοδεύεται και από καλούς όγκους, ήδη 70% του μέσου όρου.

Με αύξηση 187% (!) των καθαρών κερδών σε ετήσια βάση χαιρετάει το 2022 ο όμιλος, κερδίζοντας 466 εκατ. ευρώ έναντι του ..φτωχού 2021 των 162 εκατ. ευρώ. Το προτεινόμενο μέρισμα των 1,20 ευρώ ανά μετοχή (+176% σε σχέση με το περσινό) ενδεχομένως προσελκύσει κι άλλους επενδυτές, με τον όμιλο να διανύει σαφώς μια από τις πιο εύρωστες περιόδους της ιστορίας του.

Με ορέξεις ξεκίνησε η συνεδρίαση στο ΧΠΑ λίγα λεπτά πριν ανοίξει η κύρια αγορά, με τα ΣΜΕ των τραπεζών στο +2% μεσοσταθμικά, ενώ πράξεις γίνονται στο +6% στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Συνεχίζοντας το επιθετικό momentum, ο χρυσός ακουμπάει και τα 1950 δολάρια ανά ουγγιά, με καύσιμο από τη μερική αποδυνάμωση του δολαρίου ΗΠΑ και τις προσδοκίες για ανισορροπία στη ζήτηση για το πολύτιμο μέταλο. Η υπεραγορασμένη ζώνη οριοθετείται από τη στήριξη εν είδει επιβεβαίωσης των 1890, με τα 1970 δολάρια ανά ουγγιά να μην είναι και τόσο μακριά.

Το αργό συντηρείται πάνω από τη μεσοπρόθεσμη στήριξη της πλαγιοανοδικής κίνησης, η οποία οριοθετείται από τα 70-72 δολάρια ανά βαρέλι. Η ζώνη των 83 έχει αποδειχθεί επίμονη, και η αγορά φαίνεται να αναμένει νεώτερα από τον OPEC σχετικά με την αναδιάρθρωση (ή όχι) της παραγωγής.

Σε νέα χαμηλά 2μιση ετών βρέθηκε ο Δείκτης Baltic Dry, στις 703 μονάδες, μετά το κλείσιμο με απώλειες 2,50%. Διανύοντας την τέταρτη συνεχόμενη πτωτική του εβδομάδα, έγραψε τη 19η πτωτική ημέρα, με τη ζήτηση να είναι εξαιρετικά μειωμένη το τελευταίο διάστημα.

Νέα υψηλά κίνησης για τον Hang Seng, στα επίπεδα του περσινού Φεβρουαρίου, με ισχυρό momentum που αποτυπώνεται σε 4 (αν κλείσει ανοδική) συνεχόμενες εβδομάδες. Είναι προφανές ότι ο Δείκτης θέλει να δει τις 24000 μονάδες, με στήριξη τις 21370.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες και με τα μακροοικονομικά δεδομένα στην Ευρωζώνη να είναι αντίθετα της κίνησης, ο CAC40 έχει εισέλθει σε υπεραγορασμένη ζώνη, επιβεβαιώνοντας μάλιστα πανηγυρικά το overshooting στις 6950 κρατώντας μια συνεδρίαση από το -1,86%. Θεωρητικά, μια πειστική κατοχύρωση των 7100 θα δυναμώσει την ένταση υπέρμετρα, με την επόμενη στάση στις 7260, και έξοδο κάτω από 6940 σε κλείσιμο ημέρας.

Με χαρακτηριστική ψυχραιμία, η χθεσινή -εξαρχής χαμένη- συνεδρίαση βρήκε τον NYSE Composite στο αμετάβλητο, υπενθυμίζοντας ότι ο Δείκτης έχει εισέλθει σε θετική περιοχή μετά τη διάσπαση του πλαγιοπτωτικού μοτίβου και τη μετέπειτα επιβεβαίωση στις 15600 μονάδες. Το μάζεμα υπονοεί κρίσιμη αισιοδοξία για την ανοδική συνέχιση, με επόμενο επίπεδο τις 16200 και έξοδο κάτω από 15580 σε κλείσιμο ημέρας.
