Το μέλι φαίνεται πως ήταν η κορυφαία αναζήτηση καταναλωτών κι επιχειρήσεων στο Wikifarmer.gr, ανάμεσα σε εκατομμύρια αναζητήσεις το 2020, έχοντας μεγάλη διαφορά από τις πατάτες που ήταν η δεύτερη αναζήτηση. Μεγάλη συμβολή σε αυτό το αποτέλεσμα φαίνεται πως έπαιξε και η ανησυχία που υπήρξε όλο το 2020 για τον κορωνοϊό, καθώς το μέλι είναι γνωστό και για τις προστατευτικές του ιδιότητες όσον αφορά το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Εκτός του μελιού, εντύπωση προκαλεί και η παρουσία της πατάτας στη δεύτερη θέση, γεγονός που σίγουρα συνδέεται και με το γεγονός πως πολλοί Έλληνες στράφηκαν προς τη μαγειρική κατά τη διάρκεια των lockdowns, παράλληλα με το γεγονός πως η πατάτα αποτελεί πολύ δημοφιλές συστατικό στη διατροφή μας. Μεγάλο ρόλο στην πολύ μεγάλη αναζήτηση της πατάτας έπαιξε και το άνοιγμα της εστίασης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην τρίτη θέση ήταν τα πορτοκάλια, ένα πολύ δημοφιλές φρούτο τόσο το καλοκαίρι όσο και τον χειμώνα.

Εντύπωση φυσικά προκαλεί η έκρηξη των αναζητήσεων όσον αφορά τα βιολογικά προϊόντα, γεγονός που δείχνει πως και η Ελλάδα ακολουθεί τις τάσεις του εξωτερικού όσον αφορά στην καλύτερη και πιο υγιεινή διατροφή και την αναζήτηση προϊόντων που έχουν καλλιεργηθεί με πιο βιώσιμο τρόπο.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν αναζητήσεις για προϊόντα που είναι πολύ δημοφιλή στην χώρα μας και εμφανίζουν τις αντίστοιχες πωλήσεις στο λιανεμπόριο, καθώς αποτελούν βασικό κομμάτι της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής,  όπως τα αυγά, οι ντομάτες, οι ελιές και το ελαιόλαδο. Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα ψάρια, ωστόσο αυτό δικαιολογείται τόσο από τη νηστίσιμη περίοδο όσο και από την αυξητική τάση του μαγειρέματος στο σπίτι.

Όπως άλλωστε μας ανέφεραν στελέχη της Wikifarmer, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αναζητήσεων: “ Σίγουρα φέτος ένα κομμάτι των αναζητήσεων επηρεάστηκε αρκετά από τις τάσεις που δημιουργήθηκαν από τον κορωνοϊό είτε λόγω της ανησυχίας μας για την υγεία μας είτε λόγω της μεγάλης παραμονής στο σπίτι. Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε η μεγάλη αύξηση των αναζητήσεων ελληνικών αγροτικών προϊόντων από πολλές ξένες χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία, το Ισραήλ και η Γαλλία.”

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO