Σε σημαντική αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 17,60 ευρώ από 14,80 προηγουμένως (αύξηση 19%) προχώρησε η Wood & Company σε πρόσφατο report της, ενώ διατήρησε την σύσταση αγοράς («buy») για τη μετοχή.

Επικαιροποιώντας τις εκτιμήσεις της η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η Τέρνα Ενεργειακή αποτελεί ιδανική επιλογή για επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ, και μιλά για ελκυστική επενδυτική ιστορία.

Ειδικότερα, σε έκθεση της με χαρακτηριστικό τίτλο «Η υπομονή είναι αρετή», η Wood επικαιροποιεί τις εκτιμήσεις της για την Τέρνα Ενεργειακή, λαμβάνοντας υπόψη τις εξής παραδοχές:

α) ότι η εταιρεία θα αφήσει τις αμερικανικές δραστηριότητες, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Φεβρουαρίου που είχαν σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο· β) ότι το έργο στην Εύβοια των 120MW βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από το δεύτερο εξάμηνο του 2020· γ) τα 500MW ισχύος από ηλιακή και αιολική ενέργεια που θα προστεθούν την επόμενη τετραετία· δ) και την ανάπτυξη μονάδας PSH ισχύος 680MW στην Αμφιλοχία.

«Παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ταιριάζει σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ», αναφέρει η Wood & Company.

«Ελκυστική επενδυτική ιστορία»

«Η συνέπεια στην εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος και η λειτουργική κερδοφορία είναι οι βασικές πτυχές που καθιστούν την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή μια ελκυστική επενδυτική ιστορία κατά την άποψή μας» προσθέτει.

«Η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας, αλλά παρόλα αυτά διατηρούμε τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 14,8 ευρώ ανά μετοχή σε 17,6 ευρώ ανά μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 43% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής.»

» Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία. Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 2021-2026, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης» επισημαίνεται στην έκθεση.

Ενίσχυση οικονομικών μεγεθών

Η Wood & Company αναφέρεται στο πλήρως λειτουργικό έργο 120MW στην Εύβοια από το εξάμηνο του 2020, στην πρόσθετη χωρητικότητα 500MW ηλιακής και αιολικής ενέργειας τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στην ανάπτυξη της μονάδας 680MW στην Αμφιλοχία.

Επίσης, εστιάζει στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας για 1.57GW εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει «η Terna είναι προσηλωμένη στην δέσμευσή της για ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της στην Ελλάδα, με αιολικά, ηλιακά και υβριδικά έργα.» 

»Εκτός από τα 430 MW αιολικής ενέργειας (έργο 330MW Καφηρέας, 97MW Ταράτσα και Ευρυτανία), στο μοντέλο μας ήδη, ενσωματώνουμε τώρα επιπλέον 200MW αιολικής ενέργειας και 300MW ηλιακής ενέργειας, που θα εγκατασταθούν στο διάστημα 2022-25. Επίσης, κάνουμε μια προσπάθεια να μοντελοποιήσουμε την εξαγγελθείσα μονάδα PSH 650MW, που θα αναπτυχθεί στην Αμφιλοχία, με αναμενόμενη παράδοση στα τέλη του 2025».

Η χρηματιστηριακή, προβλέπει EBITDA στα 159 εκατ. ευρώ, 170,5 εκατ. ευρώ και 250 εκατ. ευρώ για το 2021, 2022 και 2023 αντίστοιχα, καθαρά κέρδη 52,2 εκατ. ευρώ, 57,6 εκατ. ευρώ και πάνω από 113 εκατ. ευρώ για 2021, 2022 και 2023 αντίστοιχα, με μερισματικές αποδόσεις από 1,5% έως 3,2% σε βάθος τριετίας. 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια