Το πρώτο της πράσινο δάνειο πήρε μια ιαπωνική startup η οποία μετατρέπει τον ασβεστόλιθο σε προϊόντα από χαρτί και πλαστικό.

Η TBM Co., που εδρεύει στην εμπορική περιοχή Ginza του Τόκιο, έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 3,62 δισεκατομμυρίων γιεν (33 εκατομμύρια δολάρια), κεφάλαια τα οποία θα χρησιμοποιήσει για το νέο εργοστάσιό του που πρόκειται να ανοίξει αυτόν τον μήνα.

Η εταιρεία κατασκευάζει πλαστικά και χάρτινα προϊόντα όπως είναι οι τσάντες ή οι επαγγελματικές κάρτες από ασβεστόλιθο, έναν πόρο, ο οποίος όπως υποστηρίζει είναι «σχεδόν ανεξάντλητος». Επικεφαλής της εταιρείας είναι ο Nobuyoshi Yamasaki, ένας πρώην πωλητής αυτοκινήτων που εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 και έγινε ξυλουργός πριν αναπτύξει την τεχνολογία «Limex».

Το νέο εργοστάσιο, όπως αναφέρει το Bloomberg, βρίσκεται στην πόλη Tagajo, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκα οι φονικές καταστροφές από το σεισμό και το τσουνάμι του 2011. Η TBM ιδρύθηκε εκείνη ακριβώς τη χρονιά και, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της, σκοπεύει να ενισχύσει την απασχόληση σε αυτήν την περιοχή.

Η Japan Credit Rating Agency δίνει την υψηλότερη περιβαλλοντική κατάταξη της Green 1 στα 2,4 δισεκατομμύρια γεν της TBM σε κοινοπρακτικά δάνεια που διευθετήθηκαν από την Nanto Bank Ltd., σύμφωνα με σχετικό έγγραφο. Επίσης συγκέντρωσε συνολικά 1,22 δισ. γιεν από δύο χρηματοοικονομικά ιδρύματα που συνδέονται με την κυβέρνηση.

Τον Μάιο του 2019, ο Yamasaki δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδίαζε να προχωρήσει σε μια αρχική δημόσια προσφορά το 2021. Εταιρείες όπως η Goldman Sachs και το μεγαλύτερο διαφημιστικό γραφείο της Ιαπωνίας, Dentsu, έχουν ήδη επενδύσει στην εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups