
Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, o υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και οι υφυπουργοί Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Αμυράς, προκειμένου να εξετάσουν ζητήματα που έχουν προκύψει από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν άμεσα για την επίλυση των προβλημάτων που κληρονομήθηκαν από τον νόμο 4389/2016 της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διατάξεις του οποίου έχουν καταπέσει με αποφάσεις του ΣτΕ, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικιστικές πυκνώσεις όσο και τις εκχερσωμένες εκτάσεις.
Για τον λόγο αυτόν η κυβέρνηση ψήφισε τον Μάιο του 2020 τον νόμο 4685/2020, ενώ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα καταθέσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση και θα προχωρήσει σε οριζόντιες παρεμβάσεις για την επίλυση των σφαλμάτων που έχουν προκύψει στο είδος χαρακτηρισμού της γης.
Μεταξύ αυτών, είναι η οριζόντια παράταση έξι μηνών για την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες επί του περιεχομένου των δασικών χαρτών και η μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50%.
Η παράταση δίνεται λαμβάνοντας υπόψη αφενός τις ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας και αφετέρου την ανάγκη να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για εσωτερικές και οριζόντιες διορθώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του θεματικού περιεχομένου των δασικών χαρτών, χωρίς ταλαιπωρία και κόστος για τους πολίτες.


Latest News

Στην ουρά των πλειστηριασμών μεγάλα ξενοδοχεία
Για ποια ξενοδοχεία χτυπά το σφυρί των πλειστηριασμών

Airbnb vs Ξενοδοχεία: Ποιος κερδίζει τη μάχη του τουρισμού της πρωτεύουσας
Πόσο κινήθηκαν οι μέσες τιμές τον Αύγουστο – Πώς εξελίσσονται οι κρατήσεις σε σχέση με το 2019, τη χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό

Στον Πειραιά το next big thing του real estate
Όλες οι επενδύσεις, από τον Πύργο του Πειραιά μέχρι το νέο Hilton

Πάνω από 40.000 οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου» - Πότε λήγει η προθεσμία
Έχουν ήδη δεσμευτεί 742 εκατ. ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμό των 750 εκατ. ευρώ

Ακόμη πιο ακριβή η οικοδομή - Κόβουν ταχύτητα οι ανατιμήσεις των υλικών
Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Αύγουστο 2023, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουλίου 2023, παρουσίασε αύξηση 0,3%

Ο «κρυμμένος θησαυρός» του real estate – Μαγνητίζει από την Λάτση μέχρι τον… Αντετοκούνμπο
Στο ραντάρ επενδυτών υψηλού προφίλ μπαίνουν οι εταιρείες ακίνητης περιουσίας

Το φλερτ των ξένων με τα πολυτελή ακίνητα - Ο ρόλος της αθηναϊκής ριβιέρας
Η αγορά πολυτελών ακινήτων ανεβαίνει θέσεις στη διεθνή κατάταξη

Ο νέος οδικός χάρτης για αγοραπωλησίες ακινήτων και Airbnb
Οι νέες δομικές αλλαγές

Κτηματολόγιο: Από 27/9 ψηφιακά και στην Ανατολική Αττική οι αριθμοί προτεραιότητας
Η πλατφόρμα λειτουργεί ήδη και στον Πειραιά

Τα 500ευρα «έσωσαν» τα μετρητά στην Ελλάδα
Το STOP της ΕΚΤ στο σχέδιο για υποχρεωτικές ηλεκτρονικές πληρωμές