Αυξάνονται οι πράσινες συνέργειες προς χάριν της ηλεκτροκίνησης με επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους να ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στηρίξουν τις βιώσιμες μεταφορές αλλά και να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η πράσινη εκδρομή συνολικού μήκoυς 45 χιλιομέτρων που διοργάνωσε στην Αθήνα η Spanos Luxury Cars και η COCO-MAT με τη συμμετοχή της ηλεκτρικής Jaguar I-PACE και ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι δυο ποδηλάτες πραγματοποίησαν στάσεις σε σημεία-σύμβολα της Αθήνας, όπως το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο, δείχνοντας ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο μπορεί να υιοθετηθεί ως βασικό μέσο καθημερινής μετακίνησης όπως αντίστοιχα και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που επιτρέπει την απρόσκοπτη, αθόρυβη και με μηδενικούς ρύπους μετακίνηση σας στην πόλη.

Η χρήση των δύο ποδηλάτων και της Jaguar I-PACE αντί συμβατικών αυτοκινήτων απέτρεψε την εκπομπή συνολικά 10.440 γραμμαρίων CO2, αναδεικνύοντας τα οφέλη της πράσινης μετακίνησης.

«Η παγκόσμια πρόκληση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής δεν μπορεί να αφήνει κανέναν αδιάφορο. Όλοι μας πρέπει να συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια για τη βελτίωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Η πράσινη μετακίνηση αποτελεί προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα του πλανήτη και για αυτό εμείς στη Spanos Luxury Cars διευρύνουμε συνεχώς το portfolio μας με επιλογές ηλεκτροκίνησης και στρατηγικές συνεργασίες » όπως ανέφερε ο κ. Γιάννης Κωστούλας, Brand Manager της Spanos Luxury Cars.

Με βάση μάλιστα το νέο στρατηγικό πλάνο ‘Reimagine’ της Jaguar, η εταιρία στοχεύει να κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2025. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο CEO της εταιρείας, Thierry Bollore, η Jaguar Land Rover θα επενδύσει 2.5 δις λίρες για τεχνολογίες εξηλεκτρισμού και για την ανάπτυξη υπηρεσιών και τεχνολογιών που βελτιώνουν την εμπειρία των ιδιοκτητών αυτοκινήτων βάζοντας την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο των άμεσων πλάνων της.

Το πλάνο αυτό είναι απόρροια των αυστηρότερων ρυθμίσεων για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα παγκοσμίως. Υπό το πρίσμα αυτό, στόχος της Jaguar Land Rover είναι η επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού, τα προϊόντα και τις δραστηριότητές της έως το 2039.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Χρηματιστήριο Αθηνών: Διανέμει μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή για το 2023
Επιχειρήσεις |

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή από τα «Ελληνικά Χρηματιστήρια» για το 2023

Μέρισμα 0,24 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η «Ελληνικά Χρηματιστήρια-Χρηματιστήριο Αθηνών ΑΕ» για τη χρήση του 2023, μετά από απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 13 Ιουνίου 2024. Το άνω ποσό μερίσματος που θα καταβληθεί ανά μετοχή προσαυξάνεται με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις 2.498.000 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία, οι οποίες […]