Στις 11.503 έφτασαν οι αιτήσεις για τη Δράση «e- Λιανικό», ο οποία αφορά την επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη, αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, το παραπάνω σχετίζεται με το α΄κύκλο της σχετικής δράσης και αναφέρεται στην ανάπτυξη / αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) για  μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, με επιχορήγηση έως 5.000 ευρώ. Συνολικά υποβλήθηκαν 11.503 αιτήσεις από επιχειρήσεις, συνολικού προϋπολογισμού  53,6 εκ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι 11.200 αιτήσεις αφορούν στην ανάπτυξη e – shop από πολύ μικρές επιχειρήσεις με φυσικό κατάστημα ενώ οι δραστηριότητες του λιανικού εμπορίου που συγκέντρωσαν την μεγαλύτερη ζήτηση είναι από τους τομείς των ειδών ιματισμού, υποδημάτων, γυναικείων ετοίμων ενδυμάτων, κοσμημάτων κ.α. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στο μήνα Απρίλιο αναμένεται να υπάρξει και β΄κύκλος.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης δήλωσε σχετικά: «Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, βοηθάμε το λιανεμπόριο να αποκτήσει πρόσβαση και στο κανάλι των ηλεκτρονικών πωλήσεων, με μια απλουστευμένη δράση του ΕΣΠΑ», ενώ πρόσθεσε πως «Είναι δεδομένο πως, στο άμεσο μέλλον, η αυξητική τάση των ηλεκτρονικών αγορών θα συνεχιστεί και επιβάλλεται να επιταχύνουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεών μας, ώστε να βελτιώσουμε την ανθεκτικότητά τους στις απαιτήσεις των καταναλωτών». Και κατέληξε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια ενίσχυσης της αγοράς, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, αξιοποιώντας πλήρως τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους »

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις