Αρνητική ήταν η απάντηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων στην εισήγηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για κατάργηση του τηλεφωνικού ραντεβού ως προϋπόθεσης για την επίσκεψη σε εμπορικό κατάστημα. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στην απογευματινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, καθώς κρίθηκε ότι αυτήν τη στιγμή το επιδημιολογικό φορτίο δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο και θα επανεξεταστεί σε επόμενο στάδιο αναλόγως της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων. Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική εισήγηση έκανε ο αρμόδιος υπουργός στην επιτροπή έχοντας κάνει δεκτό αίτημα που υπέβαλε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Ο τελευταίος επικαλέστηκε εκτιμήσεις των εμπόρων ότι η επισκεψιμότητα στα καταστήματα δεν ήταν η αναμενόμενη τις πρώτες μέρες μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, γεγονός το οποίο αποδίδουν και στο τηλεφωνικόρ ραντεβού ως προϋπόθεση. Σημείωσε, ακόμη, ότι σε συνδυασμό με την τρίωρη προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι πολίτες, αποτρέπονται οι καταναλωτές από αγορές και δεν δίνεται την απαιτούμενη ώθηση στο εμπόριο.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση των συντακτών σχετικά με την πανδημία, ανακοινώθηκε ακόμη ότι και η επανεξέταση του ανοίγματος των Mall παραπέμπεται σε επόμενη συνεδρία, καθώς στα κλειστά εμπορικά κέντρα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος συνωστισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Φον ντερ Λάιεν: Στην κόψη του ξυραφιού θα κριθεί η προεδρία της Κομισιόν
Επικαιρότητα |

Η ώρα της αλήθειας για τη Φον ντερ Λάιεν - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Η μυστική ψηφοφορία μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της φον ντερ Λάιεν, επιτρέποντας στους ευρωβουλευτές να την επικρίνουν μεν, ψηφίζοντας υπέρ της, για να αποφύγουν μια θεσμική κρίση.