“Οι κλάδοι που έχουν πληγεί θα τύχουν ιδιαίτερης στήριξης. Δεν θα σταματήσει η κυβέρνηση να στηρίζει την οικονομία. Δεν θέλουμε να κλείσουν επιχειρήσεις, ούτε να έχουμε απώλεια θέσεων εργασίας”, τόνισε σε συνέντευξή του στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν κυβέρνηση προτίθεται να ανοίξει νωρίτερα την εστίαση, δεδομένης της εικόνας συνωστισμού που παρατηρείται σε πάρκα, πλατείες, ο ίδιος σημείωσε πως “υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός κόσμου που κινείται σε πλατείες και παραλίες. Αυτό το λαμβάνει υπόψη του το μοντέλο των επιδημιολόγων. Δεν μπορούμε να προσθέσουμε κάτι παραπάνω. Γι’ αυτό γίνονται συνεχώς συνεδριάσεις. Έχουν ένα πολύ σύνθετο μοντέλο. Βάζουν την κάθε κινητικότητα μέσα. Και κάθε εβδομάδα, εκεί που χωρά ένα άνοιγμα της οικονομίας, προστίθεται το άνοιγμα. Οι επιδημιολόγοι έχουν στο πρόγραμμά τους το άνοιγμα της εστίασης. Μετά το Πάσχα σε ανοιχτούς χώρους θα ανοίξει η εστίαση. Δεν υπάρχει υπουργός και κυβέρνηση που να θέλουν κλειστές οικονομικές δραστηριότητες. Όλα έχουν σχέση με τα κρούσματα, με τις ΜΕΘ”. Σχολίασε, μάλιστα, ότι “η εστίαση έκλεισε απότομα. Είναι περίπου μισό χρόνο κλειστή. Εντός του κλάδου της εστίασης έχουμε επιχειρήσεις που στο ένα άκρο μπορεί να έχουν 200%-300% αύξηση των πωλήσεων και στο άλλο άκρο να έχουν μείωση 60%-70% των πωλήσεων. Κι εκεί θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τι έχει συμβεί”.

Αναφερόμενος στη στήριξη των θέσεων εργασίας, ο Νίκος Παπαθανάσης υποστήριξε ότι “δεν είχαμε απώλεια θέσεων εργασίας το 2020. Σαφώς έπαιξε ρόλο η αναστολή” και πρόσθεσε πως “στο λιανικό εμπόριο είχαμε αύξηση των θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό θα συνεχίσουμε τα προγράμματα για να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας”.

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για τις μετακινήσεις το Πάσχα

Σχετικά με το αν θα επιτραπούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, εκτίμησε ότι “είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό. Να περιμένουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Ας μη προκαταλαμβάνουμε τη κρίση των ειδικών”.

Τέλος, σε ό, τι αφορά στο νομοσχέδιο για τις αδειοδοτήσεις των καταστημάτων, σημείωσε, ότι πλέον, οι νέοι επιχειρηματίες θα δηλώνουν την έναρξη της επιχείρησής τους σε ιστότοπο και θα ξεκινά η λειτουργία της επιχείρησης αμέσως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις