Την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναχρηματοδότησης συνολικού χρέους 1,25 δισ. δολ ανακοίνωσε η Danaos Corporation του Γιάννη Κούστα.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στις 12 Απριλίου 2021, αναχρηματοδότησε όλο το υπόλοιπο χρέους μέσω πιστωτικής γραμμής ύψους 815 εκατ. δολ από τις τράπεζες Citibank N.A. και National Westminster Bank plc που είναι δανειστές στην Εταιρεία για περισσότερα από 30 χρόνια, με 135 εκατ. δολ που προήλθαν από συμφωνία sale and lease back για πέντε πλοία της Danaos, με την Oriental Fleet International Company Limited, θυγατρική της COSCO Shipping Lease Co., και με 300 εκατ. δολ από τη έκδοση τον προηγούμενο Φεβρουάριο ομολογιών 8,500% Senior Secured Notes με λήξη το 2028.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Danaos Δρ. Ιωάννης Κούστας, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση της αναχρηματοδότησης της Danaos, μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 με την προσφορά ομολόγων ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για την κεφαλαιακή δομή της εταιρείας και σηματοδοτεί μια νέα εποχή. Σε συνδυασμό με την εξαιρετικά ισχυρή δημιουργία ταμειακών ροών, η ενισχυμένη δομή κεφαλαίων μας μας δίνει αρκετή ικανότητα να ακολουθούμε στρατηγικές ανάπτυξης.  Η Danaos Corporation ελέγχει ένα στόλο από  65 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μεταφορικής ικανότητας 403.793 Teu,  συμπεριλαμβανομένων πέντε πλοίων που ανήκουν στην κοινοπραξία Gemini Shipholdings Corporation.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία