
Η ιαπωνική διαστημική εταιρεία ispace θα μεταφέρει το πρώτο ρόβερ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) στη Σελήνη το 2022.
Τα ΗΑΕ αναπτύσσουν από το 2017 ένα φιλόδοξο διαστημικό πρόγραμμα, πρωτοπορώντας στον αραβικό κόσμο και χρησιμοποιώντας τις επιστημονικές και τεχνολογικές ικανότητες που προκύπτουν από τη διαστημική τεχνογνωσία, για να διαφοροποιήσουν την οικονομία τους και να μειώσουν την εξάρτησή τους από το πετρέλαιο.
Τον Φεβρουάριο, τα ΗΑΕ έθεσαν το σκάφος Hope (Ελπίδα) σε τροχιά γύρω από τον Άρη, μία πρωτιά για αραβική χώρα, και ήδη λαμβάνουν στοιχεία από την ατμόσφαιρα και το κλίμα του γειτονικού πλανήτη. Το 2019, ο Χάζα αλ-Μανσούρι έγινε ο πρώτος αστροναύτης από τα ΗΑΕ που πέρασε ένα μικρό διάστημα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ προ ημερών τα ΗΑΕ επέλεξαν την πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα κάνει εκπαίδευση αστροναύτη στη NASA.
Το νέο σεληνιακό ρόβερ «Ρασίντ» της αποστολής «Emirates Lunar Mission» σχεδιάζεται αποκλειστικά από τα ΗΑΕ. Η κατασκευή του θα γίνει από το Διαστημικό Κέντρο Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ (MBRSC) στο Ντουμπάι και θα παραμείνει στη Σελήνη μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του (συλλογή δεδομένων), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.
Η ιαπωνική εταιρεία ispace ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την παροχή εμπορικών μεταφορών στη Σελήνη. Η εκτόξευση του 2022 θα είναι η πρώτη σχετική αποστολή της εταιρείας και θα γίνει από τη Φλόριντα με χρήση ενός πυραύλου Falcon 9 της αμερικανικής Space X του Ίλον Μασκ, που θα θέσει τη σεληνιακή άκατο της ispace σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι. Στη συνέχεια, η τελευταία θα κατέβει μόνη της στην επιφάνεια της Σελήνης και θα απελευθερώσει το ρόβερ των ΗΑΕ, που θα αρχίσει την εξερεύνησή του. Η ispace θα διασφαλίσει, επίσης, την τροφοδοσία του ρόβερ με ενέργεια και τις ασύρματες επικοινωνίες του.
Ο απώτερος διαστημικός στόχος των ΗΑΕ είναι η δημιουργία μίας αποικίας στον Άρη έως το 2117.


Latest News

Λαγκάρντ: Υψηλά επιτόκια μέχρι να πέσει ο πληθωρισμός
Η Λαγκάρντ επανέλαβε την καθοδήγηση της τράπεζας που ούτε υπόσχεται ούτε αποκλείει περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων.

Γκούλσμπι-Fed: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την οικονομία παραμένει ο πληθωρισμός
Η συζήτηση θα εστιαστεί στο πόσο θα διατηρήσει υψηλά τα επιτόκια, υποστηρίζει ο Γκούλσμπι

Το ευαίσθητο ζήτημα που ένωσε πέντε τραπεζικούς κολοσσούς
Μια κοινή παγκόσμια προσέγγιση για τη γνωστοποίηση των μετοχικών θέσεων των πελατών υιοθετούν η Goldman Sachs, η HSBC και άλλες τρεις τράπεζες

Η Wall Street στο... μικροσκόπιο - Η SEC σκανάρει μηνύματα στο WhatsApp
Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς βρίσκονται χιλιάδες μηνύματα επενδυτικών συμβούλων εταιρειών της Wall Street

Η μερική απασχόληση αυξάνεται στους Βρετανούς άνω των 50 - Επιλογή ή ανάγκη;
Κατά 26% έχουν αυξηθεί οι ημιαπασχολούμενοι άνω των 50 ετών στη Βρετανία μέσα στην τελευταία δεκαετία

Ευρωπαϊκό STOP στην εξαγορά της eTraveli από τη Booking - Το σκεπτικό της Κομισιόν
Η Booking κατέχει το 60% του κλάδου online ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ευρώπη

Ουέντα- BoJ: Μεγάλη αβεβαιότητα για την αύξηση των τιμών και των μισθών
Το κλειδί για τις προοπτικές της νομισματικής πολιτικής είναι κατά πόσον η ισχυρή αύξηση των μισθών και της κατανάλωσης θα γίνουν ο βασικός μοχλός του πληθωρισμού. λέει ο Ουέντα

Σε Νestle και Danone το «μπαλάκι» κατά της ακρίβειας - Τι σχεδιάζουν οι δύο κολοσσοί
Λιανοπωλητές όπως η Carrefour έχουν κατηγορήσει παγκόσμιους κατασκευαστές καταναλωτικών αγαθών, όπως η Nestle, ότι δεν «συνεργάζονται

Βιλερουά (ΕΚΤ) για επιτόκια: «Σημασία έχει η διάρκεια και όχι το επίπεδο»
Ο Γάλλος τραπεζίτης τονίζει ότι δεν θα πρέπει να δοκιμαστούν οι αντοχές της οικονομίας

Απόφαση - σοκ από το Πεκίνο: Απογόρευση εξόδου σε στέλεχος της Nomura
Η απαγόρευση εξόδου στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην επιχειρηματική κοινότητα της Κίνας