Σημαντικά έργα στους τομείς της ενέργειας, της υγειονομικής περίθαλψης και των κατασκευών αναμένεται να αναλάβουν στη Λιβύη τουρκικές επιχειρήσεις, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας .

Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, ο Νάιλ Ολπάκ υπογράμμισε ότι τουρκικές εταιρείες θα αναλάβουν έργα όχι μόνο για την κατασκευή σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

«Η Λιβύη έχει περάσει μια δύσκολη δεκαετία, αλλά η τρέχουσα ειρηνευτική διαδικασία είναι πολλά υποσχόμενη» υπογράμμισε και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Λίβυου πρωθυπουργού Αμπντούλ Χαμίντ Ντμέιμπα στην Άγκυρα μαζί με 14 Υπουργούς, τον αρχηγό του στρατού και τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας.

«Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ήρθε με μια πολύ μεγάλη αντιπροσωπεία είναι ένα σημάδι της αξίας που δίνεται στις σχέσεις με την Τουρκία», τόνισε ο Ολπάκ.

Ο Ολπάκ υπογράμμισε επίσης ότι «η Λιβύη προτιμά να συνεργάζεται με Τούρκους επιχειρηματίες» και υπενθύμισε ότι το περασμένο έτος ο όγκος των συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών ξεπέρασε τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη, είπε ότι ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος προσβλέπει σε σημαντικά οφέλη από την Λιβύη, τονίζοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες συμφωνίες, εκτός από τις πέντε συμφωνίες που υπογράφηκαν στη Άγκυρα τη Δευτέρα για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, των κατασκευών και των σταθμών παραγωγής ενέργειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή