Η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα με τις χώρες που θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες.

Η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό θα είναι διαθέσιμες για τους Βρετανούς, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ποιοι προορισμοί θα περιλαμβάνονται στη λίστα.

Τα ταξίδια στο εξωτερικό θα μπορούσαν να επιτραπούν για τους Άγγλους από τις 17 Μαΐου.

Η κυβέρνηση Τζόνσον σκέφτεται να εφαρμόσει ένα σύστημα αξιολόγησης των υποψήφιων προορισμών, με βάση την επιδημιολογική κατάσταση που παρουσιάζουν. Κάποιες χώρες θα βρίσκονται στην πράσινη, κάποιες στην πορτοκαλί και κάποιες στην κόκκινη λίστα.

Τα δεδομένα αυτά θα καθορίζουν εάν οι Βρετανοί που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να απομονωθούν σε καραντίνα, αλλά και τυχόν πρόσθετα μέτρα, όπως η διενέργεια τεστ πριν την επιστροφή των τουριστών στη Βρετανία.

Η πράσινη λίστα θα είναι αναμφίβολα η πιο ελκυστική για τους παραθεριστές, καθώς δεν θα απαιτείται αυτοαπομόνωση ή καραντίνα κατά την επιστροφή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται ασφαλώς για ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη για την Ελλάδα, η οποία παραμένει στην πρώτη γραμμή ενδιαφέροντος για τους Βρετανούς τουρίστες.

Τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με τη Mirror, είναι ένας ιδανικός προορισμός για διακοπές, λόγω του μικρού πληθυσμού που υπάρχει σ’ αυτά, αλλά και του μικρού αριθμού κρουσμάτων κοροναϊού.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το σύστημα ταξιδιωτικών διαδρομών, το Foreign Office συμβούλεψε τους τουρίστες να μην ταξιδέψουν στην Ελλάδα, με εξαίρεση τρία νησιά: Τη Ρόδο, την Κω και την Κέρκυρα.

Επί του παρόντος, όπως επισημαίνει η Mirror, οι ελληνικές Αρχές έχουν δώσει προτεραιότητα στον εμβολιασμό των νησιωτών, έτσι ώστε να μπορούν να υποδεχθουν τους τουρίστες τον Μάιο και να είναι ασφαλείς τόσο οι κάτοικοι των νησιών, όσο και οι τουρίστες.

Η επιχείρηση «Ελευθερία», προσθέτει η βρετανική εφημερίδα, έχει ως στόχο να εμβολιαστούν οι κάτοικοι σε πάνω από 60 νησιά, έτσι ώστε να ανοίξει με μεγαλύτερη ασφάλεια ο τουρισμός τον Μάιο.

Οι υπόλοιποι ασφαλείς προορισμοί, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι το Γιβραλτάρ, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Ανγκουίλα, τα νησιά Μπαρμπέιντος, ο Μαυρίκιος, οι Μαλδίβες, η Ισλανδία, οι Σεϋχέλλες και οι ΗΠΑ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή