Ο EIT Digital, η Κοινότητα Γνώσης και Καινοτομίας του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT) που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος με τίτλο «ΕIT Digital 2022» για τις δράσεις του οποίου δέχεται αιτήσεις συμμετοχής από όλη την Ευρώπη και την Ελλάδα, έως τις 12 Μαΐου 2021.

Πιο αναλυτικά, το EIT Digital 2022 είναι ένα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει να βοηθήσει επιχειρηματικές ιδέες που σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ή να ενισχύσουν μια επιχείρηση ή ένα προϊόν υπερπροηγμένης τεχνολογίας (Innovation Factory) καθώς και να υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα ψηφιακής τεχνολογίας για επιχειρήσεις (Entrepreneurial Academy).

Το πρόγραμμα EIT Digital 2022 κατευθύνεται από το EIT Digital Strategic Innovation Agenda 2020-2022, το πλαίσιο που προσδιορίζει τις πέντε περιοχές στις οποίες επικεντρώνει τη στρατηγική του: ψηφιακή τεχνολογία, ψηφιακή βιομηχανία, ψηφιακές πόλεις, ψηφιακή ευημερία και ψηφιακή χρηματοοικονομική. Οι περιοχές αυτές είναι νευραλγικές για την υποστήριξη μιας ισχυρής ψηφιακής Ευρώπης.

Οι προτάσεις μπορούν να υποβληθούν από τις 6 Απριλίου έως τις 12 Μαΐου 2021. Η επιλογή θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου 2021. Οι δράσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου 2022 ενώ στόχος είναι η αυξημένη ανταπόκριση και από την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Το EIT Digital Innovation Factory υποστηρίζει πανευρωπαϊκές ομάδες αποτελούμενες από εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς. Με την υποστήριξή του, επιλεγμένες δραστηριότητες θα ενσωματωθούν στο ευρωπαϊκό οικοσύστημα του και θα λάβουν συγχρηματοδότηση για την έναρξη ή την ενίσχυση επιχειρήσεων και προϊόντων υπερπροηγμένης ψηφιακής τεχνολογίας (deep tech).

Η EIT Digital Entrepreneurial Academy παρέχει υποστήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων και μαθημάτων με στοιχεία προσανατολισμένα στην επιχειρηματική ανάπτυξη. Στόχος είναι να λάβει προτάσεις για το Master School, το Professional School και το Summer School.

Ο διευθύνων σύμβουλος του EIT Digital, Willem Jonker, δήλωσε: «Το οικοσύστημα του EIT Digital έχει την ευχέρεια να συμβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Δεκαετία (European Digital Decade). Ελάτε μαζί μας για να δημιουργήσουμε ευρωπαϊκές ψηφιακές λύσεις με παγκόσμια επίδραση. Συνεργαστείτε μαζί μας για την παροχή προγραμμάτων επιχειρηματικής εκπαίδευσης που ενισχύουν την Ευρώπη με ψηφιακά ταλέντα και δεξιότητες. Εν ολίγοις, ας δημιουργήσουμε μαζί μια ισχυρή ψηφιακή Ευρώπη».

Επί του παρόντος ο EIT Digital έχει πάνω από 300 συνεργάτες από επιχειρήσεις και βιομηχανία, ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς, επενδυτικούς και δημόσιους τομείς. Μέχρι σήμερα, έχει υποστηρίξει πάνω από 370 νεοσύστατες και ανερχόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν αντλήσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ και έχει εγγράψει περίπου 3.000 εκπαιδευόμενους από επιχειρήσεις.

Μεταξύ αυτών που συζητούν ή έχουν ήδη ξεκινήσει μια συνεργασία με τον EIT Digital, συγκαταλέγονται περίπου είκοσι επιχειρήσεις και φορείς που εδρεύουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκούς φορείς, όπως κάποια τμήματα πανεπιστημίων και τεχνολογικά ή επιχειρηματικά ινστιτούτα. Ο EIT Digital ευελπιστεί και εργάζεται για να αυξηθεί κατά πολύ ο κατάλογος των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων από την Ελλάδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ευρωπαϊκό ψηφιακό οικοσύστημα καινοτομίας και εκπαίδευσης εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Startups