Η Coca-Cola θα αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα της για να καταπολεμήσει τον αντίκτυπο του υψηλότερου κόστους των εμπορευμάτων, δήλωσε ο CEO της στο CNBC τη Δευτέρα.

Αν και μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει τα περιθώρια κέρδους του της εταιρείας, θα οδηγήσει σε επιβάρυνση των καταναλωτών που έχουν εξαργυρωθεί σε μετρητά, οι οποίοι εξακολουθούν να αγωνίζονται να ανταπεξέλθουν στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες από την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Είμαστε καλά για το 2021, αλλά υπάρχει πίεση για το 2022, και επομένως θα πρέπει να υπάρξουν κάποιες αυξήσεις τιμών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζέιμς Κουίνσι στο CNBC.

«Σκοπεύουμε να το διαχειριστούμε έξυπνα το ζήτημα, σκεφτόμαστε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα μεγέθη των πακέτων προϊόντων μας και βελτιστοποιούμε πραγματικά τα επίπεδα τιμών για τους καταναλωτές», πρόσθεσε.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια της κρίσης, η Coke μετατόπισε την παραγωγή της για να επικεντρωθεί σε μεγαλύτερες συσκευασίες χύμα ώστε να προσελκύσει καταναλωτές που ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι. Πριν όμως από την πανδημία, η Coke και η αντίπαλός της PepsiCo πίεζαν για μικρότερα μεταλλικά δοχεία και μπουκάλια, τα οποία συνήθως έχουν υψηλότερη τιμή ανά ml για τον καταναλωτή και είναι πιο κερδοφόρα για τον κατασκευαστή. Τα στελέχη της Pepsi δήλωσαν την Πέμπτη ότι αναμένουν η μικρότερη συσκευασία να επιστρέψει καθώς η κρίση υποχωρεί.

O Κουίνσι δεν αποκάλυψε ωστόσο ποια προϊόντα Coke θα έχουν υψηλότερες τιμές. Η εταιρεία ανακοίνωσε την τελευταία αύξηση τιμών στα προϊόντα της το 2018, ως απάντηση στην αύξηση των τιμών του αλουμινίου υπό τη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή