Καλύτερες ημέρες για τη ναυλαγορά χύδην ξηρού φορτίου «βλέπει» η Αγγελική Φράγκου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της Navios Maritime Holdings. Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου της  ναυαρχίδας του ναυτιλιακού ομίλου της ελληνίδας πλοιοκτήτριας, ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερις εταιρείες,  η κα. Φράγκου εξέφρασε την αισιοδοξία της για την πορεία του κλάδου ξηρού φορτίου στο άμεσο μέλλον

Όπως τόνισε η ζήτηση χύδην ξηρού φορτίου στο πρώτο εξάμηνο του 2020 χτυπήθηκε από την πανδημία και το lockdown της διεθνούς οικονομίας. Στο δεύτερο  εξάμηνο όμως όπως και το πρώτο τρίμηνο του 2021 η εικόνα αναστράφηκε καθώς τα δημοσιονομικά πακέτα  και τα άλλα μέτρα οικονομικής πολιτικής που υλοποιούνται οδηγούν στην ανάκαμψη την παγκόσμια οικονομία.  Η κα. Φράγκου ανέφερε ακόμη ότι το ΔΝΤ αναμένει ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 6,0% το 2021, την υψηλότερη αύξηση που καταγράφηκε  τα τελευταία 50 χρόνια.

Τα προγράμματα μαζικού εμβολιασμού βρίσκονται σε εξέλιξη, διευκολύνοντας την επιστροφή στην κανονικότητα. Κατά συνέπεια, συμπλήρωσε, είμαστε αισιόδοξοι για τη ζήτηση στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου το 2021 και πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι σε θέση να αξιοποιήσει την αναμενομένη άνοδο καθώς το 51,7% των διαθέσιμων ημερών λειτουργίας του στόλου απασχολείται στην spot αγορά.

H Navios Maritime Holdings που ελέγχει και διαχειρίζεται ένα στόλο από 45 πλοία μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του2020 έσοδα ύψους 102,353 εκατ. δολ έναντι  118,881 εκατ. δολ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 και προσαρμοσμένα EBITDA 37,563 εκατ. δολ έναντι  74,734 εκατ. δολ ένα χρόνο πριν. Η εταιρεία κατέγραψε έκτακτες λογιστικές ζημίες συνολικού ύψους 73,9 εκατ. δολ. Εξαιρουμένων αυτών των επιβαρύνσεων η Navios Maritime Holdings εμφάνισε ζημιές ύψους 20,5 εκατ. δολ έναντι κερδών 19,4 εκατ. δολ το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα