Η SpaceX γράφει ιστορία καθώς εκτόξευσε επανδρωμένο πύραυλο ο οποίος έχει επαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Η εταιρεία του Ίλον Μασκ έστειλε το τρίτο πλήρωμά της στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) σήμερα Παρασκευή στις 12:49 μ.μ. (ώρα Ελλάδος), από το διαστημικό κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα. Είναι η 11η εκτόξευση που πραγματοποιεί φέτος η SpaceX και η δεύτερη αποστολή της εταιρείας για λογαριασμό της NASA.

Η κάψουλα Dragon με τέσσερις αστροναύτες έφτασε με επιτυχία σε προκαθορισμένη τροχιά περίπου μετά από 10 λεπτά πτήσης ταξιδεύοντας με ταχύτητα περίπου 27.000 χλμ/ώρα.

Η κάψουλα Dragon της SpaceX προϋποθέτει ήρεμη θάλασσα και ανέμους σε περίπτωση που προκύψει κάποιοι έκτακτο πρόβλημα. Αλλά ο καιρός της Παρασκευής ήταν καλός και η εκτόξευση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η αποστολή Crew-2 απαρτίζεται από δύο αστροναύτες της NASA- τον Shane Kimbrough και την Megan McArthur– τον Γάλλο αστροναύτη της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας Thomas Pesquet, ο οποίος μεταβαίνει για δεύτερη φορά στον διεθνή διαστημικό σταθμό, και τον Akihiko Hoshide της Ιαπωνικής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Ο Kimbrough και το πλήρωμά του θα περάσουν έξι μήνες στο διαστημικό σταθμό, αντικαθιστώντας τέσσερις αστροναύτες που θα επιστρέψουν την επόμενη Τετάρτη με τη δική τους κάψουλα SpaceX.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία