«Τώρα πλέον, μπορείτε να αγοράσετε ένα Tesla με Bitcoin». Το σημερινό μήνυμα του Έλον Μασκ στο Twitter, το οποίο αποτελεί πρακτικά την υλοποίηση της εξαγγελίας που είχε κάνει ο «μίστερ Tesla» τον περασμένο μήνα, έρχεται να ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία των εμπορικών συναλλαγών.

Ο Μασκ προανήγγειλε, επίσης, ότι ενώ σε πρώτη φάση οι συναλλαγές με Tesla θα αφορούν μόνο την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, σύντομα – μέχρι το τέλος του έτους – η δυνατότητα αυτή θα υπάρχει και για άλλες περιοχές του πλανήτη, ενδεχομένως και για την Ευρώπη.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι τα Bitcoin με τα οποία θα πληρώνεται η Tesla δεν θα μετατρέπονται σε συμβατικά νομίσματα. Κι αυτό είναι κάτι που, με τη σειρά του, σημαίνει ότι το δημοφιλέστερο σήμερα κρυπτονόμισμα θα αρχίσει σταδιακά να αποκτά πραγματική ανταλλακτική αξία, επιταχύνοντας έτσι τη χρήση του και από άλλες επιχειρήσεις και κλάδους.

Ακολουθούν και άλλες εταιρείες

Ήδη, για του λόγου το αληθές, μια σειρά γνωστές εταιρείες έχουν αφήσει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Ανάμεσά τους είναι η Uber και η General Motors, αλλά και η ίδια η Twitter.

Ο Μασκ, άλλωστε, έχει ασκήσει έντονη κριτική στα συμβατικά νομίσματα το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την απόφασή του να επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin. «Από τη στιγμή που έχουν αρνητικά επιτόκια, μόνο ένας χαζός δεν θα έστρεφε το βλέμμα του αλλού», έγραψε πρόσφατα, επίσης στο Twitter.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto