Με ταχύτητα κινείται το επενδυτικό πλάνο της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» για τον μεγάλο στόχο του χαρτοφυλακίου σε έργα ΑΠΕ ισχύος 1,5 GW εντός τριετίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η θυγατρική του ομίλου της ΔΕΗ ολοκλήρωσε ήδη έργα ισχύος 30 MW, τα οποία έπιασε να αξιοποιεί από το καλοκαίρι του 2019.

Πρόκειται για την ανακατασκευή (repowering) αιολικών πάρκων 16 MW στα νησιά της Κεφαλονιάς, της Κρήτης και της Λήμνου. Μάλιστα, το πλέον εμβληματικό και σύνθετο έργο είναι αυτό της Κεφαλλονιάς ισχύος 9,2 MW για το οποίο ξεκίνησε το… λίφτινγκ πέρυσι τέτοια εποχή και τελείωσε χωρίς καθυστερήσεις από την πανδημία Covid-19. Το συγκεκριμένο project περιλάμβανε και εργασίες κατασκευής εναέριου ηλεκτρικού δικτύου μήκους 10 χλμ.

Η ΔΕΗ ΑΝ. έχει θέσει ως στόχο το repowering 22 ανεμογεννητριών συνολικά σε 10 έργα που βρίσκονταν εγκαταλελειμμένα σε νησιά. Από αυτά, όπως προαναφέρθηκε, ολοκλήρωσε τα αιολικά ισχύος 16 MW.

Το αιολικό ισχύος 9,2 MW στην Κεφαλλονιάς

Το αιολικό ισχύος 9,2 MW στην Κεφαλονιά

Εξάλλου, η εταιρία, κατά τις ίδιες πηγές, ολοκλήρωσε μέρος του μεγάλου cluster των φωτοβολταϊκών ισχύος 230 MW στην Κοζάνη. Πρόκειται για 15 MW που ανέλαβε και κατασκεύασε η Mytilineos, ενώ άλλα 15 MW που χτίζει… η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο. Το μεγάλο φωτοβολταϊκό ύψους 110 εκ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2022.

Η ΔΕΗ ΑΝ μετά το πέρας των εργασιών των 30 MW στη Δ. Μακεδονία και των 16 MW στα τρία νησιά αναμένεται να πιάσει τον πρώτο της στόχο των εν λειτουργία ΑΠΕ ισχύος 250 MW. Ακολουθεί εκείνος των 500 MW περί τον Δεκέμβριο του 2022 μετά το τέλος όλου του cluster των φωτοβολταϊκών 230 MW στην Κοζάνη.

Και πια απομένει το μεγάλο βήμα των ΑΠΕ 1,5 GW στην τριετία, το 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green