Στις 14 Μαΐου ξεκινάει από Ανόβερο η πρώτη πτήση της TUI Γερμανίας με προορισμό το Ηράκλειο. Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Γερμανίας είναι σε στενό συντονισμό με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο και προτρέπει τους Γερμανούς να κλείσουν νωρίς τις διακοπές τους, καθώς μόλις ανοίξουν τα σύνορα, τα δημοφιλή ξενοδοχεία θα κλείσουν γρήγορα.

Τα ελληνικά νησιά, κυρίως Κρήτη, Ρόδος και Κως βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων και πτήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας από τα αεροδρόμια των Ανόβερο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη προς Κρήτη, Ρόδο, η Κως, Κέρκυρα και Δυτική Πελοπόννησο.

Ο διευθύνων συμβουλος της ΤUI Γερμανίας  Marek Andyszak δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «σε συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες ξενοδόχους και τις κυβερνήσεις των χωρών που έχουν προετοιμαστεί εντατικά για τις αφίξεις ξένων επισκεπτών». Συμπληρώνει ότι ο γνωστός ταξιδιωτικός οργανισμός θα παρέχει τεστ στους επισκέπτες των ξενοδοχείων της πριν την αναχώρησή τους για την επιστροφή.

Ταξίδια με ασφάλεια 

Ο κ. Andyszak τόνισε ότι τα ταξίδια σε Ευρώπη θα είναι εφικτά το καλοκαίρι του 2021, με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Με τους εμβολιασμούς να συνεχίζονται σε όλους από τον Ιούνιο, τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εργαζομένων στον τουρισμό στα θέρετρα διακοπών και το πράσινο ψηφιακό διαβατήριο, έχουν τεθεί τα θεμέλια για μια καλή περίοδο διακοπών, πρόσθεσε.

Αν και αρκετοί ταξιδιώτες διστάζουν να προχωρήσουν τόσο νωρίς σε κλείσιμο των καλοκαιρινών τους διακοπών. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της HomeToGo το μέσο διάστημα της μεταξύ κράτησης και της άφιξης έχει μειωθεί από 108 σε 74 μέρες, σε σύγκριση με την περίοδο πριν την πανδημία.

Τις όποιες ανησυχίες τους επιχειρεί να αμβλύνει και ο εντεταλμένος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον Τουρισμό Thomas Bareiß. Η Γερμανία αναμένει την παράδοση σχεδόν 80 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου έως τα τέλη Ιουνίου και βελτιώνει συνεχώς τη στρατηγική των τεστ. «Για το λόγο αυτό είμαι πεπεισμένος ότι τα ταξίδια στη Γερμανία και την Ευρώπη θα γίνουν ευκολότερα και ασφαλέστερα και πάλι»,  δήλωσε ο Bareiß στην Welt. «Οι άνθρωποι θέλουν τελικά να βγουν έξω».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός