Με τη διάθεση να διατηρηθεί η πορεία του μέσου όρου ψηλότερα από τις 900 μονάδες ξεκίνησαν οι συναλλαγές στην Αθήνα. Γι’ αυτό το άνοιγμα αντιστοιχούσε σε ανοδικό χάσμα.

Ωστόσο μέτρο της αυξημένης επιφυλακτικότητας αποτέλεσε το γεγονός πως απαιτήθηκαν πέντε λεπτά για να φθάσει ο τζίρος το 1 εκατ. ευρώ. Όταν δε συνέβη αυτό ήδη ο ΓΔ είχε περάσει σε αρνητικό πεδίο. Οι συναλλασσόμενοι έδειξαν ασυγκίνητοι στα κέρδη της τάξης του +0,3% των δεικτών στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Όμως η κίνηση κοντά στο προηγούμενο κλείσιμο δεν έχει επηρεάσει αρνητικά το πλήθος των ανοδικών μετοχών στο πρώτο τέταρτο. Καθώς ήταν μεγαλύτερο των καθοδικών όπως και χθες. Με τις ανοδικές περίπου 33 και τις πτωτικές 18 δέκα λεπτά μετά το άνοιγμα στις 904,36 με προηγούμενο κλείσιμο στις 903,44 μονάδες.

Στα blue chip διαπιστώνεται η επανεμφάνιση ισχυρών πιέσεων στην ΠΕΙΡ η οποία στις 10:45 εμφάνισε απώλειες της τάξης του -7%, με την ΜΠΕΛΑ στο -2% και στην μετοχή της ΒΙΟ σε πτώση της τάξης του -1%. Μέσα σε λίγα λεπτά αλλάζει το ισοζύγιο των ανοδικών έναντι των πτωτικών blue chip ενώ το πλήθος των αμετάβλητων κυμαίνεται από 4-5 με τα ανοδικά ως δέκα κατά περιόδους και τα καθοδικά μόνιμα περισσότερα. Με κέρδη άνω του +1% ωθούν την άμυνα στην πτώση οι ΣΑΡ ΤΙΤC ΕΛΠΕ και ΑΡΑΙΓ.

Στις 11:09 ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν κατά 0,14% ανερχόμενος στις 904,75 μονάδες. Την ίδια ώρα ο τζίρος έφθανε τα 17,56 εκατ. ευρώ με την αξία των πακέτων στα 12,629.

Ανοδο 1,54% σημειώνει η μετοχή της Eurobank . To πρωί άνοιξε το βιβλίο προσφορών της τράπεζας με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ μέσω senior preferred ομολόγου. Το ενδιαφέρον των επενδυτών προδιαγράφεται σχυρό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες