Ισχυρό καταγράφεται το ενδιαφέρον από τους επενδυτές για το βιβλίο προσφορών της Eurobank που άνοιξε το πρωί της Τετάρτης, με στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ μέσω senior preferred ομολόγου.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, αναμένεται υπερκάλυψη της έκδοσης, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από το 2,37% που προβλέπεται στο guidance της προσφοράς. Πρόκειται για τίτλο 6ετούς διάρκειας, με δυνατότητα πρόωρης αποπληρωμής του από την τράπεζα στα 5 έτη (6NC5).

Η έκδοση αυτή αποτελεί μέρος του σχεδίου της Eurobank για ικανοποίηση των κριτηρίων της οδηγίας MREL, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει μέχρι το 2025 οι σχετικοί τίτλοι, μαζί με το equity να διαμορφώνονται στο 25% του ενεργητικού κάθε τράπεζας.

Αναμφίβολα σημαντική στήριξη στις προσπάθειες των τραπεζών για άντληση κεφαλαίων από τις αγορές αποτελεί η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας την περασμένη Παρασκευή από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s σε «ΒΒ» από «ΒΒ-» με θετικό outlook.

Επιπλέον, το κλίμα για τις εκδόσεις ελληνικών επιχειρήσεων είναι βελτιωμένο μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς κατά 1,40 δισ. ευρώ με σημαντική υπερκάλυψη και προσέλκυση ποιοτικών διεθνών επενδυτών.

Τα οφέλη

Η επιτυχής διάθεση των ομολόγων θα ενισχύσει τα καύσιμα της Eurobank, ώστε να προχωρήσει με άνεση στη χρηματοδότηση μεγάλων έργων σε όλη τη χώρα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το έργο του Ελληνικού, αυτοκινητόδρομοι, καθώς και δράσεις εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης μεγάλων επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΗ.

Σημειώνεται πως σύμβουλοι της ομολογιακής έκδοσης είναι οι HSBC, Goldman Sachs, UBS, BNP Paribas και BofA.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές