Η πανδημία φαίνεται ότι υποχωρεί στη λίστα των επενδυτικών κινδύνων, και άλλοι παράγοντες έχουν αρχίσει να αναδύονται και να προβληματίζουν τις αγορές, όπως ο πληθωρισμός αλλά και οι διορθωτικές κινήσεις, που αναμένεται να ακολουθήσουν το ράλι στα χρηματιστήρια.

Αυτό δήλωσε ο Trond Grand, αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του νορβηγικού fund διαχείρισης κεφαλαίων ύψους 1,3 τρισ, δολ. Norges Bank Investment Management.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το fund ενέγραψε το πρώτο τρίμηνο του έτους κέρδη 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια απόδοση της τάξης του 4%.

«Εξακολουθώ να θεωρώ την πανδημία ως έναν από τους τρεις κορυφαίους κινδύνους σε αυτό το στάδιο. Βλέπουμε μια ελαφρώς πιο ισορροπημένη εικόνα κινδύνου, επειδή υπάρχει περισσότερη αισιοδοξία τώρα για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Trond Grande στο πρακτορείο Reuters.

Ο κ. Grande δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πληθωριστικές πιέσεις που έχουν αρχίσει να διαφαίνονται, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων.

Επίσης, δήλωσε έκπληκτος, από την θετική πορεία των κεφαλαιαγορών τον τελευταίο χρόνο.

«Θα υπάρξει κάποια στιγμή διόρθωση. Απλώς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό», είπε χωρίς να τοποθετήσει χρονικά την άρνηση αυτή.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύει τα έσοδα του νορβηγικού κράτους από την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 9.100 εταιρείες παγκοσμίως, κατέχοντας το 1,4% όλων των εισηγμένων μετοχών παγκοσμίως. Επενδύει επίσης σε ομόλογα, ακίνητα και, από αυτόν τον μήνα, έχει επενδύσει σε πράσινες υποδομές.

Η επένδυσή του περιλαμβάνει 73,1% σε μετοχές, 2,5% σε μη εισηγμένα ακίνητα και 24,5% σε πάγια έσοδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές