Το βραβείο Οσκαρ για τη χαμηλότερη τηλεθέαση όλων των εποχών πήρε η φετινή τελετή της Ακαδημίας.

Παταγώδη αποτυχία είχε σε τηλεθέαση η φετινή πρωτότυπη τελετή απονομής των Οσκαρ, με το ποσοστό τηλεθέασης να υποχωρεί κατά 58% από τα περυσινά επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen, μόλις 9,85 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την τελετή, ο χαμηλότερος αριθμός στην ιστορία, από 23,6 εκατομμύρια που ήταν το 2020.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC, που μετέδωσε τα Οσκαρ, μπορεί να νιώθει κάποια παρηγοριά στο γεγονός ότι η απότομη πτώση της τηλεθέασης αντανακλά μια τάση που εμφανίσθηκε για τις τελετές απονομής βραβείων στη διάρκεια της πανδημίας. Το τηλεοπτικό κοινό της απονομής των βραβείων Emmy τον Σεπτέμβριο πέρυσι και Grammy τον Μάρτιο φέτος ήταν κατά 60% μικρότερο από τα περυσινά επίπεδα.

Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν τους τηλεθεατές, παράλληλα με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι φετινοί παραγωγοί προσπάθησαν κάποια καινούργια πράγματα, όπως τη δημιουργία ενός πιο προσωπικού περιβάλλοντος με προσκεκλημένους μόνο τους υποψήφιους και τους καλεσμένους τους. Η τελετή διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον ιστορικό σιδηροδρομικό σταθμό του Λος Αντζελες. Η απόφαση αυτή, ωστόσο, έδωσε τροφή στους τηλεκριτικούς που χαρακτήρισαν το show βαρετό, χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «σιδηροδρομικό ατύχημα», ή «εκτροχιασμός».

Ωστόσο, υπήρξαν μερικές αξιομνημόνευτες στιγμές, ειδικά η απονομή του Οσκαρ σκηνοθεσίας στην Κλόι Ζάο, τη δεύτερη γυναίκα, αλλά και πρώτη μη-λευκή γυναίκα που κέρδισε το βραβείο για την ταινία Nomadland που κέρδισε επίσης το Οσκαρ καλύτερης ταινίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus