Χρυσαφένιο και πολύτιμο ως την τελευταία του σταγόνα, το κρασί-ορόσημο της Σάμου, το γλυκόπιοτο Samos Vin Doux, έβαλε στις προθήκες των χρυσών του μεταλλίων ένα ακόμη σημαντικό βραβείο: Το Berliner Gold στον 25ο Διεθνή Διαγωνισμό εγνωσμένου κύρους Berliner Wine Trophy 2021.

Το Samos Vin Doux βραβεύεται ανελλιπώς τα τελευταία 55 χρόνια σε κάθε διεθνή διαγωνισμό που συμμετέχει. Ανήκει στην κατηγορία των Vins de Liqueurs, είναι το πιο δημοφιλές κρασί της Σάμου και το Νο 1 σε πωλήσεις γλυκό κρασί στην Ελλάδα, ενώ εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Η σαμιώτικη γη, με την επίδραση του ήλιου και του αιγαιοπελαγίτικου ανέμου, ανατρέφει σε ημιορεινές και ορεινές αναβαθμίδες το διεθνώς αναγνωρισμένο λευκό μικρόρωγο μοσχάτο, αυτό που κάνει το «χρυσαφένιο» Samos Vin Doux, μοναδικό.

Το κρασί που παράγεται από τον ΕΟΣ Σάμου, το φημισμένο σαμιώτικο κρασί με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, είναι σήμερα γνωστό στα πέρατα της υφηλίου γιατί έχει ταυτίσει απόλυτα την ονομασία του με τη γεωγραφική προέλευση, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους πλέον εκλεκτούς διεθνείς αμπελώνες.

Πολυδιάστατο και ισορροπημένο, έχει ανοιχτόχρωμο χρυσαφί χρώμα και στη μύτη κυριαρχούν αρώματα μαρμελάδας βερίκοκου και ώριμου πεπονιού που εκφράζουν με εξαιρετικά φρέσκο τρόπο το χαρακτήρα του μοσχάτου σταφυλιού, διατηρώντας τα πρωτογενή του αρώματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO