Για άλλη μια φορά ο  CEO της SpaceX Eλον Μασκ «τρολάρει» τον αντίπαλο δισεκατομμυριούχο Τζεφ Μπέζος και της startup του, Blue Origin.

Ο λόγος είναι η διαμάχη τους για τo νέο συμβόλαιο αξίας 2,9 δισ. δολ. της NASA.

Όπως ανέφεραν οι Νew York Times η Blue Origin έχει προχωρήσει σε νομικές διαδικασίες για το μπλοκάρισμα του κυβερνητικού συμβολαίου που αποδόθηκε αποκλειστικά στη SpaceX.

Ο CEO της Blue Origin, Μπομπ Σμιθ ανέφερε στους Times πως η NASA έκανε λάθος στην επιλογή της των τριών εταιρειών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό, SpaceX, Blue Origin και Dynetics.

Ο Έλον Μασκ περίπεξε την πρόταση της Blue Origin στο Twitter, με ποστάρισμά του για το πως η εταιρεία δεν μπορεί να… σηκώσει τον πύραυλό της: «Can’t get it up (to orbit) lol».

Υπενθυμίζεται ότι η «διαμάχη» μεταξύ των Μπέζος και Μασκ ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια όταν -σύμφωνα με πηγές- μια συζήτησή τους για τη χρήση πυραύλων πολλαπλών χρήσεων δεν πήγε καθόλου καλά.

Από τότε, οι δύο επιχειρηματίες έχουν συγκρουστεί για τα σχέδιά τους προς τη νέα διαστημική επανάσταση αλλά και για τις άλλες τους επιχειρήσεις, Tesla και Amazon.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα
Τεχνολογία |

NASA: Έλαβε για πρώτη φορά μήνυμα με λέιζερ από το βαθύ Διάστημα

Έφτασε με ακραία ταχύτητα από απόσταση 1,5 φοράς μεταξύ Γης και Ήλιου – Η αποστολή στέφθηκε από επιτυχία, αποδεικνύοντας την αξιοπιστία του νέου συστήματος επικοινωνίας με λέιζερ αντί για ραδιοκύματα