Πλάνο για την επέκταση των αρμοδιοτήτων της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και στη διαχείριση των απορριμμάτων επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο υπουργός Κώστας Σκρέκας έχει δεχτεί εισηγήσεις και προτάσεις για την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε η Αρχή να ακολουθήσει αντίστοιχα παραδείγματα και άλλων Ευρωπαίων και Διεθνών Ρυθμιστών.

Το θέμα άνοιξε και ο πρόεδρος της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου επικροτώντας τις κινήσεις του υπουργού ΠΕΝ.

Όπως είπε αντίστοιχα παραδείγματα υπάρχουν της Ρυθμιστικής Αρχής της Ιταλίας, ενώ επικαλέστηκε και την περίπτωση της Σιγκαπούρης. «Μας τιμά η πρόσφατη δημόσια τοποθέτηση του κ. Σκρέκα για την επέκταση των δραστηριοτήτων της ΡΑΕ και στην κυκλική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δαγούμας. Ο ίδιος σημείωσε ότι η Αρχή έχει μελετήσει αντίστοιχες Αρχές όπως της Σιγκαπούρης.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο υπουργός ΠΕΝ στη διάρκεια συνάντησης με την πρέσβη της Ιταλίας στην Ελλάδα Πατρίτσια Φαλτσινέλι είχε ζητήσει ενημέρωση για το ρόλο της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής, η οποία εκτός της ενέργειας και των απορριμμάτων έχει και τις αρμοδιότητες για το νερό.

Ο κ. Δαγούμας έκανε αναφορά και για τον πολυδιάστατο ρόλο που μπορούν να παίζουν οι Ρυθμιστές. Τόσο στο μέτωπο της οικονομίας όσο και της ενεργειακής διπλωματίας. Έφερε ως τέτοιο παράδειγμα την Αρχή της Γαλλίας.

Η ΡΑΕ, όμως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χρειάζεται ενδυνάμωση τόσο με νέο προσωπικό, στελεχιακό δυναμικό, όσο και μισθολογικά. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν πρόκειται για συντεχνιακό ή συνδικαλιστικό αίτημα αλλά για ζήτημα αναβάθμισης ενός θεσμού της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια