Όσες επιχειρήσεις μείνουν κλειστές μπορούν να βάλουν το 100% των εργαζομένων τους σε αναστολή χωρίς κανένα άλλο κριτήριο. Το ίδιο ισχύει και για το λιανεμπόριο που λειτουργεί μόνο με click away.

Οι πληττόμενες επιχειρήσεις και το λιανεμπόριο που θα λειτουργεί με click inside μπορούν να βάλουν σε αναστολή τους εργαζομένους τους με συγκεκριμένες όμως ρήτρες.

Στην εστίαση θα υπάρξει ένα ειδικό καθεστώς. Παρόλο που θα είναι ανοιχτή, δε θα υπάρχουν ρήτρες για τις αναστολές των εργαζομένων.

Πότε ανοίγει η ΕΡΓΑΝΗ

Την Πέμπτη 6 Μαΐου και ώρα 12:00 ανοίγει το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον μήνα Μάιο, όπως σε αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα 6-12 Μαΐου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Μάιο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως 12 Μαΐου 2021.

Από 13 Μαΐου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για την περίοδο 1-12 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις περιπτώσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax