Η Αίγυπτος αναμένει τα έσοδα από τον τουρισμό το 2021 να φθάσουν στα 6 έως 7 δισ. δολ. και οι αφίξεις να διαμορφωθούν στο 60% του συνόλου του 2019.

Περί τους 500.000 τουρίστες επισκέφθηκαν ήδη την Αίγυπτο του 2 πρώτους μήνες του 2021 προσφέροντας έσοδα 600 έως 800 δισ. δολ.

Από την πλευρά της η Bank of America εκτιμά ότι τα τουριστικά έσοδα της Αιγύπτου δεν θα φθάσουν πριν το 2022 στα 7 δισ. δολ.

Η επανέναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ των ρωσικών πόλεων και των θερέτρων της Ερυθράς Θάλασσας της Αιγύπτου τον επόμενο μήνα θα μπορούσε να φέρει έως και 1 εκατ. Ρώσους τουρίστες φέτος στην Αίγυπτο. Οι απευθείας πτήσεις, όπως αναφέρει το tornosnews.gr, είχαν ανασταλεί για σχεδόν 6 χρόνια μετά τη συντριβή του Metrojet το 2015 στο Σινά μειώνοντας τα ετήσια έσοδα από τον τουρισμό κατά 3,5 δισ. δολ. τα οποία προέρχονταν από τα 3 εκατ. Ρώσων τουριστών που επισκέπτονταν την Αίγυπτο κάθε χρόνο.

Η τουριστική κίνηση το 2020 υποχώρησε έως και 70% με μόλις 3,5 εκατ. τουρίστες να επισκέπτονται την Αίγυπτο λόγω των παγκόσμιων περιορισμών σε σχέση με το ρεκόρ αφίξεων των 13,1 εκατ. τουριστών το 2019

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Οι ανακοινώσεις Θεοχάρη για το άνοιγμα του Τουρισμού
Τουρισμός |

Οι ανακοινώσεις Θεοχάρη για το άνοιγμα του Τουρισμού

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με θέμα: «Το ασφαλές άνοιγμα του Τουρισμού» και την παρουσίαση της φετινής καμπάνιας του ΕΟΤ από τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη, από το Σούνιο

HSBC: Με 4 ποσοστιαίες μονάδες θα επιδράσει στο ΑΕΠ ο τουρισμός μέχρι το 2022
Τουρισμός |

Τι προβλέπει η HSBC για τη φετινή τουριστική σεζόν

Με τον τουρισμό να κινεί περισότερο από το 20% της ελληνικής οικονομίας, η ανάκαμψη που αναμένεται φέτος να δώσει σημαντική ώθηση στο ΑΕΠ. Αυτό προκύπτει από την έκθεση της βρετανικής τράπεζας HSBC σε σχέση με τις προοπτικές για τον τουρισμό φέτος.