«Δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις μόνες τους με το άνοιγμα της οικονομίας» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, προαναγγέλοντας ότι θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης στην οικονομία.

Μιλώντας στον Ant-1 ο ίδιος τόνισε ότι «Θα είμαστε στο πλάι όλων των επιχειρήσεων και όλων των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί για να πάρουν ξανά μπρος οι επιχειρήσεις τους και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η εντολή που έχουμε από τον κύριο Πρωθυπουργό και αυτό θα κάνουμε».

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως «Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των γυμναστηρίων, όπως και των παιδικών σταθμών και διαφόρων άλλων δραστηριοτήτων».

Ο υπουργός τόνισε ότι σήμερα θα υπάρξει  συνεδρίαση της Επιτροπής, σημειώνοντας: «Έχουμε να συζητήσουμε διάφορα θέματα. Έχει μείνει σε εκκρεμότητα το  άνοιγμα των φροντιστηρίων, το οποία είχαμε αρχίσει να το συζητάμε πριν τις γιορτές».

Και πρόσθεσε:«Μας απασχολεί και το θέμα των παιδικών σταθμών. Όμως υπάρχει μία επιφύλαξη. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν μπορείς να επιβάλλεις στα μικρά παιδιά να μην αγκαλιάζονται, να μην κυνηγιούνται, να μην κάνουν αυτά που κάνουν τα παιδιά».

Click inside

Σε σχέση με το click inside, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι «ο ζήτημα του να καταργηθεί το click-inside το έχουμε θέσει ήδη στην Επιτροπή. Θα το θέσουμε και σήμερα. Κατά τη γνώμη μου το click-inside δεν χρειάζεται πια.

Αυτό όμως θα πρέπει να το συμφωνήσουμε με την Επιτροπή», ενώ για την αποστολή SMS ανέφερε: «Η αποστολή μηνύματος είναι άλλο πράγμα. Το τρίωρο είναι για να υπάρχει ένας έλεγχος στη ροή του κόσμου. Αυτό πιθανόν να διατηρηθεί λίγο περισσότερο».

Αναφορικά με την εστίαση ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «το ωράριο είναι έως τις 23:00. Λογικά θα είναι το ίδιο και την άλλη εβδομάδα. Από τις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα διευρυνθεί κάπως το ωράριο για να είναι πιο ευέλικτο».

Εμβολιασμοί

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως «Έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων υγειονομικών στην Ευρώπη» , χαρακτηρίζοντάς το «ντροπή».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, το ποσοστό υγειονομικών που έχει εμβολιαστεί στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία, είναι το 62,5%. «Είμαστε στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη, είναι ένα στοιχείο που πρέπει να μας προβληματίσει», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη και στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων, ενώ σημείωσε ότι αντίθετα οι νέες γενιές «φαίνονται άνθρωποι προοδευτικοί που παίρνουν την ζωή τους στα χέρια τους και εμβολιάζονται».

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, «στις βόρειες χώρες της Ευρώπης ο εμβολιασμός στους ηλικιωμένους ξεπερνά το 75% και στην Ελλάδα σκάρτα φτάνουμε το 60%», σημειώνοντας ότι «στις ΜΕΘ 8 στους 10 είναι μη εμβολιασμένοι» και πρόσθεσε ότι «το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα είναι πολύ καλά οργανωμένο».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη «η οικονομία δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν πέσει η πανδημία και η πανδημία δεν μπορεί να πέσει αν δεν εμβολιαστούμε», ενώ σημείωσε ότι «στο οπολοστάσιο για τους εμβολιασμούς μπαίνει και το εμβόλιο της Johnson & Johnson», το οποίο, όπως είπε, θα βοηθήσει στο να εμβολιαστούν και άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε σε εμβολιαστικό κέντρο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις