Η πανδημία και οι αναγκαστικές αλλαγές που επέφερε επί μακρόν στις συνήθειες των καταναλωτών άφησαν το αποτύπωμά τους και στη συνεργασία Mc Donald’s – Walmart.

Επί χρόνια, δύο αμερικανικοί κολοσσοί, η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Walmart και η αλυσίδα ταχυφαγείων McDonald’s, είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια αμοιβαία επωφελή σύμπραξη, με τη δεύτερη να διατηρεί μεγάλο αριθμό εστιατορίων εντός των καταστημάτων της πρώτης.

Οι εξελίξεις μετά το ξέσπασμα της πανδημίας ωστόσο, με όλο και μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών να αποφεύγουν την παρατεταμένη παραμονή τους σε χώρους προσέλευσης μαζικού κοινού και με την άνθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, κατέστησαν ασύμφορη τη διατήρηση όλων αυτών των χώρων εστίασης εντός των καταστημάτων της Walmart, επεσήμανε η WSJ.

Ως εκ τούτου, η McDonald’s ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κλείνει εκατοντάδες εστιατόρια, μετά από 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας. Σύμφωνα με το πλάνο της εταιρείας, θα παραμείνουν σε λειτουργία περί τα 150 εστιατόρια εντός των Walmart. Σημειωτέον ότι σε κάποια φάση της σύμπραξης των δύο εταιρειών, ο αριθμός των λειτουργούντων εστιατορίων υπερέβαινε τα 1.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή