Έντονη ζήτηση από 140 επενδυτές, που οδήγησε σε μείωση κατά 8 μονάδες βάσης του επιτοκίου σε σχέση με την αρχική καθοδήγηση, σημειώθηκε κατά την νέα έκδοση 5ετούς ομολόγου της Ελληνικής Δημοκρατίας, με τους λεγόμενους real money επενδυτές με μακροπρόθεσμη στρατηγική να καλύπτουν το 86% των προσφορών, ενώ το ποσοστό των hedge funds, περιορίστηκε στο 14%.

Ειδικότερα το 43% αφορούσε σε θεσμικά χαρτοφυλάκια διαχείρισης κεφαλαίων (Asset managers), το 35% σε τράπεζες και το 2% σε ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικά ταμεία.

Κατανομή με βάση τη χώρα προέλευσης

Όσον αφορά στην κατανομή με βάση τη χώρα προέλευσης, το 30% των επενδυτών ήταν από Βρετανία, το 16% από Γαλλία, το 15% από την Ελλάδα, το 12% από την Ιβηρική, το 11% από την Ιταλία, το 8% από τις Γερμανία/ Αυστρία/ Ελβετία, το 6% από τις σκανδιναβικές χώρες και το 2% από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Πλάνο διετίας: Τι οικονομία θα βρούμε μπροστά μας το 2023 και η μάχη για τα πλεονάσματα
Macro |

Το πλάνο διετίας της κυβέρνησης και η μάχη με τα πλεονάσματα

Πιάνοντας το νήμα από το θέμα της ενισχυμένης εποπτείας, το υπουργείο Οικονομικών στοχεύει η Ελλάδα θα εξέλθει εντός του 2022. Από τον Ιούλιο ξεκινά η επόμενη αξιολόγηση της χώρας από τους Θεσμούς και εν ολίγοις θα αποτελέσει ένα δείγμα για την πορεία της δημοσιονομικής πολιτικής από το φθινόπωρο

Σταϊκούρας: Οι νέες αντικειμενικές αξίες διορθώνουν στρεβλώσεις και αδικίες
Ακίνητα |

Σταϊκούρας: Οι νέες αντικειμενικές αξίες διορθώνουν στρεβλώσεις και αδικίες

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, εκ των βασικών στόχων της μεταρρύθμισης είναι «η διατήρηση της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης της ακίνητης περιουσίας, στο ίδιο επίπεδο, κατά την τρέχουσα περίοδο, προσαρμόζοντας συντελεστές προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ στις μεταβολές των αντικειμενικών αξιών».