«Μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε πετύχει το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεδιπλώνοντας το κουβάρι του εμβολιαστικού χρονοδιαγραμμάτος.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε πως  μέχρι το τέλος Μαΐου θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τις ηλικίες 30-44 ετών.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως τον Ιούλιο θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι.

Το 70% άνω των 60 ετών θα έχει εμβολιαστεί μέχρι τέλος Μαΐου

Όσον αφορά την πορεία των εμβολιασμών μέχρι στιγμή στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχει εμβολιαστεί το 70% των πολιτών άνω των 60 ετών, ποσοστό που χαρακτήρισε ικανοποιητικό.

Ωστόσο ο ίδιος ανέφερε πως δεν είναι ικανοποιημένος από το ποσοστό εμβολιασμού στους νοσηλευτές, σε αντίθεση με αυτό των γιατρών που ξεπερνά το 85%.

«Έχουμε κάνει έκκληση επανειλημμένως. Το ΕΣΥ δεν έχει σταματήσει να πιέζεται και θα είμαι ξεκάθαρος. Θα εξεταστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού από την κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Όταν ο EMA εγκίνει τον εμβολιασμό στα παιδιά, θα κινηθούμε ταχύτατα

Ο υπουργός τόνισε μάλιστα πως όταν εγκρίνει ο EMA τον εμβολιασμό και των παιδιών, τότε οι διαδικασίες θα τρέξουν γρήγορα και για τη χώρα μας, προσθέτοντας μάλιστα πως ο Καναδάς είναι η πρώτη χώρα που θα εμβολιάσει παιδιά ηλικίας 12-15 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Σχετικά με τα self test  και το αν θα συνεχιστεί η χρήση τους και μετά το άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Κικίλιας τόνισε είναι ένα εργαλείο εξαιρετικά χρήσιμο και γι΄αυτό δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχιστεί.

Η πανσπερμία δηλώσεων αναρμοδίων δεν βοήθησε στη σωστή ενημέρωση

«Φέραμε πρώτη στην Ευρώπη τα rapid test, τα οποία επεκτάθηκαν σε όλη τη Ευρώπη. Τα self test είναι εξίσου ένα σημαντικό εργαλείο σε πολλές υπηρεσίες. Είναι θεμιτό και σωστό ως στρατηγική», ανέφερε.

Τέλος σε ερώτηση για το αν υπήρχαν συνάδελφοι που έκαναν κακό με τις δηλώσεις τους εν μέσω πανδημίας, ο κ. Κικίλιας τόνισε στο ΣΚΑΪ πως η πανσπερμία δηλώσεων αναρμοδίων δεν βοήθησε στη σωστή ενημέρωση. Ο ρόλος του υπουργού Υγείας εν μέσω πανδημίας είναι να οργανώνει, να έχει στρατηγική και να ενημερώνει στις κρίσιμες στιγμές».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους