Το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στον χώρο του πολιτισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

«Για τα μουσεία η πρότασή μας είναι, με περιορισμούς στην πληρότητά τους να έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα από την άλλη Παρασκευή στις 14 Μαΐου, γιατί δεν υπάρχει συνεχής ροή κόσμου και είναι ασφαλή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιατρομανωλάκης.

Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν, νωρίτερα από τις 21 Μαΐου το άνοιγμα των θερινών σινεμά και των θεάτρων, είπε ότι «υπάρχουν τρία ζητήματα:

– Η πληρότητα που θα καταστήσει τα σινεμά βιώσιμα.
– Τα θερινά σινεμά κάνουν δύο προβολές, ο χρονικός περιορισμός όμως στις 23.00 πέφτει πάνω στην δεύτερη προβολή, οπότε πρέπει να εξετάσουμε το κομμάτι αυτό του περιορισμού.

– Η διανομή των ταινιών».

«Η επόμενη δραστηριότητα είναι στις 28 Μαΐου και έχει να κάνει με αυτό που λέμε θέαμα και ακρόαμα, με την προϋπόθεση ότι μιλάμε πάντα για ανοιχτούς χώρους, συνέχισε ο υφυπουργός Πολιτισμού ενώ ειδικά για τις συναυλίες, υπογράμμισε πως «μιλάμε πάντα για καθήμενους».

Σε ερώτηση εάν εξετάζουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα άλλων χωρών στις οποίες υποβάλλονταν σε τεστ οι θεατές λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας, ο κ. Γιατρομανωλάκης ανέφερε ότι «προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για τα σελφ τεστ πριν την έναρξη. Έχουμε κάνει συζητήσεις με ανθρώπους των επιχειρήσεων των συναυλιών. Πρέπει να δούμε και με τους διοργανωτές και με τους γιατρούς, αν μπορεί να γίνει σε μεγάλη κλίμακα» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης ανέφερε ότι «η πληρότητα στα σινεμά και στα θέατρα θα μπορούσε να συνδυαστεί με τους εμβολιασμούς».

Σε ό, τι αφορά τους σχεδιασμούς του υπουργείου για την οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού, ο κ. Γιατρομανωλάκης σημείωσε πως «υπάρχει μία δέσμη μέτρων. Κάποια είναι ήδη σε εφαρμογή και κάποια ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να τα ανακοινώσουμε σύντομα. Από το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων που ήδη τρέχει, κοιτάζουμε να βοηθήσουμε οικονομικά στην προμήθεια εξοπλισμού όπως οι πύλες θερμομέτρησης και ο εξαερισμός αλλά και να δούμε θέματα σχετικά με το κεφάλαιο κίνησης ακόμα και κίνητρα για το κοινό για να πάει να παρακολουθήσει παραστάσεις και συναυλίες και παράλληλα να ξεκινήσουμε σε συνεργασία με τον κλάδο μία διαφημιστική εκστρατεία στην οποία θα λέμε ότι ο πολιτισμός είναι ασφαλής».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus