Οι συνήθειες που γέννησε ο κορωνοϊός φαίνεται ότι θα υιοθετηθούν από τους καταναλωτές και το 2021. Οι καλοκαιρινές διακοπές ανέκαθεν αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι του τρόπου ζωής των Ελλήνων.

Ομως η εργασιακή ανασφάλεια παρά το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, το γεγονός ότι χιλιάδες μισθωτοί βρέθηκε επί μήνες σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας, ή ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είχαν κατεβάσει ρολά για μακρό διάστημα, αλλά και ο φόβος της πανδημίας, αποτελούν παράγοντες που περιορίζουν αισθητά το ποσοστό των Ελλήνων που σκέφτονται να κάνουν διακοπές την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Η τελευταία έρευνα του ΙΕΛΚΑ είναι αποκαλυπτική από αυτή τη σκοπιά. Αναφορικά με τις προβλέψεις των καταναλωτών σε σχέση με τις διακοπές, η έρευνα έδειξε ότι μόλις ένας στους τρεις καταναλωτές (30%) θα κάνει διακοπές, όπως έκανε κάθε χρόνο.

Ένας στους πέντε (20%) δήλωσε ότι θα κάνει διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ενώ ένα ποσοστό 24%, δηλαδή ένας στους τέσσερις, δεν προτίθεται να κάνει διακοπές φέτος.

Ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 27% (ένας στους τρεις) δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει. Η πλειοψηφία σε ποσοστό 31% εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές τον Αύγουστο, το 20% νωρίτερα από τον Ιούλιο και το 14% μετά το καλοκαίρι. Το 19% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές, ενώ ένα 11% θεωρεί ότι δεν μπορέσει κάνει διακοπές ούτε το 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός