Η BioNTech ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια περιφερειακή έδρα και να κατασκευάσει έναν νέο χώρο παραγωγής για τα εμβόλιά της με βάση την τεχνολογία messenger RNA (mRNA) στη Σιγκαπούρη, σε μια τελευταία κίνηση για επέκταση του δικτύου παραγωγής της.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας δήλωσε ότι η εγκατάσταση παραγωγής της Σιγκαπούρης θα έχει εκτιμώμενη ετήσια ικανότητα παραγωγής αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων mRNA ανάλογα με τον συγκεκριμένο τύπο, μόλις τεθεί σε λειτουργία το 2023.

Η BioNTech δήλωσε ότι τα σχέδια επέκτασής της υποστηρίχθηκαν από το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάπτυξης της Σιγκαπούρης και θα αυξήσουν την παγκόσμια προσφορά εμβολίων που βασίζονται σε εμβόλια mRNA. Επιπρόσθετα μια εγκατάσταση παραγωγής στη Νοτιοανατολική Ασία θα καταστήσει πιο γρήγορη την ανταπόκριση σε εμβόλια σε περίπτωση μελλοντικών πανδημιών.

“Η ύπαρξη πολλαπλών κόμβων στο δίκτυο παραγωγής μας είναι ένα σημαντικό στρατηγικό βήμα για την ανάπτυξη του παγκόσμιου αποτυπώματος και των δυνατοτήτων μας”, δήλωσε ο Ουγκούρ Σαχίν, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της BioNTech.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο επιδιώκουν να ενισχύσουν την τοπική παραγωγή εμβολίων για να διασφαλίσουν την πρόσβαση σε προμήθειες αφού οι δυσλειτουργίες στην παραγωγή επιβράδυναν την ανάπτυξη των δόσεων εμβολίων κατά της COVID-19 σε ορισμένες χώρες.

Η BioNTech σχεδιάζει να ανοίξει το νέο γραφείο της στη Σιγκαπούρη το 2021 και αναμένει ότι το εργοστάσιο θα λειτουργήσει έως το 2023, δημιουργώντας έως και 80 θέσεις εργασίας στη Σιγκαπούρη.

Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο της BioNTech εκτός Ευρώπης, μετά από αυτό που διαθέτει στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, ενώ το 2020 άνοιξε  γραφεία στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ.

Η συνέταιρός της, η αμερικανική Pfizer, διαθέτει ένα εργοστάσιο παραγωγής στις ΗΠΑ και ένα άλλο στην Πουρς του Βελγίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα το γερμανικό εργαστήριο είχε ανακοινώσει ότι θα παρασκευάσει έως και 3 δισεκ. δόσεις του εμβολίου του κατά covid-19 φέτος και περισσότερα από 3 δισεκ. του χρόνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή