Συνεχίζονται τα προβλήματα για τη Sony, όσον αφορά το PlayStation 5.

Όπως σημείωσε η ίδια η εταιρεία, η διαθεσιμότητα της νέας κονσόλας θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τον επόμενο χρόνο, δηλαδή και το 2022. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα την κρατήσει μακριά από τους στόχους που έχει θέσει.

Οι Ιάπωνες δήλωσαν σε αναλυτές ότι μέχρι και τις 31 Μαρτίου πούλησαν 7.8 εκατομμύρια κονσόλες και μέχρι το τέλος του νέου οικονομικού έτους θέλουν να φτάσουν τα 14.8 εκατομμύρια.

Θα τα καταφέρουν;

Η ζήτηση μπορεί να είναι μεγάλη αλλά από την στιγμή που δεν υπάρχουν διαθέσιμα κομμάτια τα πράγματα περιπλέκονται. Μάλιστα, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει πότε θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Δεν νομίζω πως και η ζήτηση θα μειωθεί φέτος, αλλά ακόμη κι αν εξασφαλίζαμε περισσότερες συσκευές, η παραγωγή μας δεν θα ήταν σε θέση να καλύψει την ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση», σημείωσε επί του θέματος ο Chief Financial Officer, Hiroki Totoki.

Ο CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, είχε προσπαθήσει από την μεριά του τις προηγούμενες ημέρες να καθησυχάσει το κοινό, υπογραμμίζοντας: «Την εποχή του κορωνοϊού το θέμα των προμηθειών είναι αρκετά πολύπλοκο και έπρεπε να περιορίσουμε τη διανομή μόνο μέσω καταστημάτων online. Η προσφορά και η ζήτηση για ημιαγωγούς είναι επίσης ένα θέμα, σε παγκόσμιο επίπεδο. Εμείς ζητάμε από τους προμηθευτές μας να αυξήσουν την παραγωγή που θα προωθήσουν στην αγορά αυτό το έτος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία